Klik!!!

Thursday, April 28, 2011

Kisah Hati - Alyah



p/s : mantop giler dia nyanyi...dgn lenggok2 dia...dgn si remy ishak yg macho...pergh...luv dis song =)

Sunday, April 24, 2011

hikmah ayat Al-Kursi menurut Hadis

Mari kita kongsikan bersama kelebihan ayat Al-Kursi menurut hadis....
Mari kita amalkan dalam kehidupan kita sehari-hari...

Hikmah Ayat Al-Kursi Menurut Hadis

1. Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi bila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.

2. Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang fardu, dia akan berada dalam lindungan Allah sehingga sembahyang yang lain.

3. Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, dia akan masuk ke dalam syurga, dan barang siapa yang membacanya ketika hendak tidur, Allah akan memelihara rumahnya dan rumah-rumah disekitarnya,

4. Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap-tiap solat fardu, Allah SWT akan menganugerahkan dia setiap hati orang yang bersyukur, setiap perbuatan orang yang benar, pahala nabi-nabi, serta Allah melimpahkan rahmat kepadanya.

5. Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah akan mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya –mereka semua memohon dan mendoakan baginya.

6. Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang, Allah akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama nabi Allah sehingga matu syahid.

7. Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah akan memberi pertolongan kepadanya.

Dari Abdullah Bin Ámr r.a , Rasulullah S.A.W bersanda, “Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat....

Monday, April 18, 2011

skipping time..HEEE

hahaha...semangat btol ak...bru bli ptg td tali skipping...td da stat skipping da....da la br lps mkn...i mean br pas buke pose td...tp x byk pon...almaklum la...da lme da benti wat exrcise yg extreme2 ni( extreme ke skipping ni? konpius jp...hak3)



hopefully dgn exercise x seberape ni dpt la ak menurunkn berat bdn ak...x byk pon xpe...slow pon xpe asl kn istiqamah..itu yg penting ye kwn2...jgn hangat2 chicken shit je nnt...heeeeeeeeeeeeee~




my skipping rope

elo there...i da ganti da...hik3...alhamdulillah...da setel da pose ganti utk thn ni b4 ramadan yg bakal menjelma bln 8 ni...seyesly( awat ak eja mcm tu...ish3) x sbr nk tggu bln ramadan...bln yg bole mengurangkn berat bdn ak...=) n 4 sure bln yg pnh barakah.


so lately ni xde bnde pon nk di share...cme kt opis kje mmg byk...da mcm staf ttp pon ado...then abes intern ni ak smbg kje kt company sbb kalo nk dok umh pon borink jgk coz msk blek bln 9...so baik ak smbg kje n still bole gosip ngn kakak2 opis...really luv them...diorg sgt happening...syg diorg...ak rse ak je seronok praktikal...tgk org len semua publish status kt fb semua nye sengsara...pity them =(...tulah...len tmpt len environment nye...ak bersyukur dpt tmpt yg sgt/ckp/ter/ baik utk ak...again alhamdullillah.


ni lg satu bnde yg br je jd td...ok arini mcm cite diats...ak pose...then abes waktu opis...g pasar mlm...bli yang tou fu n pau 2 ketul...plg la ke umh...otw nk blek umh...bla..bla...bla...smpi kt u turn ni...ade van dpn ak dua org laki usha pelik kt ak..adusss....ad da seram sejuk...kt da la nk blk cpt ni nk buke kt umh...so jln ade 2..ak pon ptg la van ni bersme 2 kete...ak x taw la plak npe kn...ke van tu rse tercbr ke...ttbe dia laju mencanak kje ak...mse ak follow blkg dia komain slow bwk mcm siput...da tu asyk usha gne cermin dia...dia ingt ak x nmpk...ble ak ptg...sbok kejar ak...yg x bole bla...ak ni selit2 xpelah jgk coz ak bwk kancil je...dia bwk van gedabak sebok nk cilok2 jgk...ttbe tu dia da ade sblh ak...pastu kwn dia bole plak bukak tingkap ckp..(uit, laju je bwk, kt bru nk ngorat) adesss...tlg la...siyes ak x bole pk yg korg ni nk ngorat...ak lbey pk yg krg ni gangster jln rye..kuang asam...pastu dia pon msk smpng pg pinggiran bt cvs..memandu la ak ngn aman smbl tersemnyum n ade dup dap sket...keh3

p/s : lately ni asyek blk kg...almaklum la...atuk x sehat...so jd cam whore kjp

Friday, April 01, 2011

grey eyes

ello readers...sehat kah anda semua? heeee...rse mcm lme gile x update ini blog...hohoho...ni pon rse cm mls2 je nk taip...


btw arini ak br dpt lens...saje nk try pki lens plak...dlu pnh pki...tp rse nye mse umo 19...skrg da sweet 23...haaaa...lme x...ayoooo...ble da berthn x pki...mst korg bole bygkn bpe lme ak try utk pki lens ni...mau nk 20 minit kot...itu pon da berair2 mata ni...sob3...mcm tgk cite sedeih plak da....


so utk lens ni...ak plh kaler grey...saje nk bli yg colored n yg bole besar kn anak mata tu...nice la...memg ade different sket ble pki lens ni...tp siyes ckp...x thn mata ak...so ak pki kjp je...then ak bukak blek...pki spek much better...kne bese2 kn dlu ngn lens ni...xpe...esok2 bole pki lg...


haaa....lpe nk bgtw...lens yg ak bli ni murah je taw...rm 75 including power and life lens ni utk 1 year...hahahaha...mne korg nk cri lens yg murah mcm ni...n berkualiti oke...rmi da pki n oke semua nye...so mmg jimat la...=)


nnt ak upload pic pki lens plak...skrg ni idok la kn...muke mcm hantu mak limah balik keje je...lalalalalala


p/s: weekend yg ditunggu...miss u 'n' n da upload :D



grey x? kah3