Klik!!!

Thursday, December 20, 2012

REVIEW : PASTA (korean drama)




hoolaaa guys! Assalamualaikum,


Seperti yg ak jnjikan kt entry yg sebelum ni...ak nk review pasal korean movie yg berjudul PASTA!


Sebenarnye dah lme ak x tgk cite korea...setahun jgk rse nye...ak pon x pasti npe da lme ak x tgk...adakah ak merajuk dgn mereka? ataupon cite diorg ni da x relevan utk ak yg banyak songeh ni? (plh la mne yg korg rse korg nk plh...ekekeke)


Pastu mse ak kne ciken pox, ak bosan dok umh...cite kt tv ntah pape...lg2 astro, dok ulang cite yg da berzaman...hampeh. So adik ak pon mengesyorkan...ceewah...mcm jual produk plak padahal cite korea je kn...wakakakaa...cite PASTA ni...memandangkan mood MASTERCHEF x ilang lg...so ak tersgt la excited dgn cite yg menggunakan tajuk makanan ni. Tp kan, ak bkn nye suke pasta pon..huehue...msk pon x pnh..mybe tekak ak blom derhaka kpd mskn melayu kot...hehehe...tp ble da tgk cite ni...amek ko, tros ak google resepi nk buat pasta...brg2 pon da bli, so tggu jelah ak sepahkan dapur tu...ekekeke.


Tgk tu...ak melalut bnde len plak, td jnji nk cite bnde len...ish3....sblm tu...meh kt tgk sape pelakon2 dia...





Pelakon utama yg kt dlm, yg kt luar x berapa nk utama sgt..eh, btol ke ayat ak ni...gasak la...hehehe...kirenye sape yg pki baju putih tu la hero heroin dia. 


Da tajuk nye pasta kn..ofkos la mak jah, diorg ni cite pasal pasta, mcm mne nk masak pasta, bahan2 dia, skil nk msk bnde alah ni, n x lpe jgk elemen romantik utk menyemarakkan lgi cite ni.....wah!klas ko nyah, ayat x bole blah...wakakaka...


Yg si hero grg mcm singa, yg heroin plak mcm bodoh2 alang, kalo ak jd dia, mmg ak sekolahkan si hero ni ckp2...suke suki je buli org. Pastu keje nye nk menjerit je..dah la menjerit mcm nk putus urat keting ko kalo dgr... jgn men2...hehee..ni ak saje menambah, tp mmg sakit ati la tgk si hero ni...mentang2 si heroin ikutkn je ape dia nk, ko boleh amek kesempatan eh...gerammm mak temah tgk...


tp bese la, typical korean drama, msti hepi ending pny...hik3...so sape2 yg bosan tu boleh la nonton ini sinetron iye...bisa menghiburkan kalian..:D...ak amek mse seminggu jgk nk abeskan cite 20 episod ni..





ni ak bg pic close up hero n heroin dia...x berapa nk nsem sgt la si hero dia ni,   si heroin plak bkn kategori pmpn cntk.. sbb ak lg cntk...ekekekeke...bese la kalo msk lif, sndr yg tekan kn...tu yg pasan x sudah...wakakaka...sori ye...ambo men2 je..tp suweet la jgk diorg ni...






haa...diserikan lg dgn chef2 muda yg nsem n ganteng gitu dlm cite pasta ni,  konon2 pandai msk la teww...ntah iye ntah x...cbe try test(amboih, mmg suh tnjk skill ni) msk dpn ak...ntah2 msk air pon x reti...ekekekeke...





yg ni pulak hero no dua, yg ak ckp x berapa nk utama td...hik3...dia pon suke kt heroin. Untung lewwwww~



ok, ni last pic ak nk show off, actually semua pic ak pnjm kt encik google....,mekaseh en google...ni pic plg epik utk cite pasta...hahaha...dipertontonkan....taadaaa...




 


bg pic cium mata je...ni pon da lagha ni...ekekekeke...nk taw lbey lnjt cite ni bole la korg google...ak mls nk review secara terperinici...lgpon da rmi rse nye tgk cite ni...ak je tertinggal ferrari...eh! hahaha...

3 comments:

j.e.h.a.n. said...

tag ain join ni jugak http://jarikudiy.blogspot.com/2012/12/bloglist-blogger-baharu-2013-segmen.html

jom..jom capai target =)

j.e.h.a.n. said...

Ain..jgn terkejut, k.jhn tag ain kalau rajin jom join GA ni,
http://hudasyafiqah.blogspot.co.uk/2012/12/huda-syafiqah-s-1st-giveaway.html

ainipin said...

hehehe...ain melangok je kak jehan, x update pon blog, rajin btol kak jehan ni...hik3