Klik!!!

Wednesday, October 16, 2013

Assalamualaikum kawan2 :)





Lame rase nye x update blog, last update last ramadan aritu...lbey kurang dlm 4 bulan tak update. Mmg x update tp ari2 aku jengah blog kesayangan aku ni. Mana2 yg komen (mostly pasal kek batik) mmg aku reply.


Nak kata bz, x bz sgt actually. Cme mood malas menguasai diri. Muahahaha...pemaleh upenye aku ni. Lately ni byk kje2 yg tak disangka-sangka datang. Plus aku da tukar keje baru, stat puasa aritu.

Nak taw keje baru aku? mcm bese la...bes sgt2...keje aku mana ade tak best..ekekeke...tak sia2 ayah aku paksa amek accounting dlu..maceh abah :D (sarcastic)


So mggu ni plan nak tgk INSIDIOUS Chapter 2. Korang da tgk ke blom? agak2 best mcm yg first tak? hik3. Aku ni suke jgk la tgk2 cite mcm ni, sinister, possession, insidious n lain2...cme the conjuring je x dpt tgk lg. Kompem jerit satu panggung..terkezut2 mmg tak bole dielakkan kalau tgk cite gini. 


Lg 2 ari je nak kje...pastu cuti Sabtu Ahad...bahagianye...cepat la Jumaat...eh? hahaha


Note : Nanti nak update story kua ngn miss i~me, anis n pikok...harap2 x malas nk update..ekekeke

Thursday, July 18, 2013

RESEPI : KEK BATIK YANG MUDAH DAN LAZAT GILERRRR...HIK3





Assalamualaikum semua, salam ramadan hari yang ke 8 :)



Time2 puasa ni, banyak la idea2 nak masak tp selalu nye aku masak yang simple2 je sbb tkot tak sempat nak msk, plus penat blek kje kn, pastu nk bersilat kat dapur lg..naseb ade adik yg slalu tolong.


Then, selase ritu, aku buat kek batik yang mudah dan kompem lazat! hik3. Recipe shared from kak ida(opismate) n mmg menjadi. Sbb ape aku cakap cmni, sbb nye....ritu aku buat kek batik, google recipe n buat lah kek batik tu. Tapi x berapa nak jadi....sob3, naseb ade org bole telan kek batik aku tu, siap mntk resepi lg kat aku. kah3(gelak guling2)



So, aku nak share ngn korang resepi kek batik yg simple ni :


BAHAN-BAHAN :

- 1 pek biskut marie original ( x mo pakai yg perisa chocolate ok, nnt rse dia x sdp )

- 1 pek milo (200gm)

- 1 pek coklat masakan ( beli la brand nona ke, kalau nak yg mhl pki la hersyer, tp rse cm sme je..huk3)

- 1/2 tin susu pekat

- 1 bar butter cup


CARA-CARA :

1) Cairkan butter cup dalam kuali

2) Masukkan susu, milo & coklat masakan

3) Masukkan separuh gelas kecik air masak

4) Masukkan biskut marie yg dah dipatah2 ( aku patah dua je)

Note : Api dapur jangan besar okay, kena kecik je...karang jd kek pelikat krg...ekekekeke


- Agak2 da sebati semua bahan, baru transfer kat loyang. Macam aku, aku x tggu sampai biskut tu lembik pon, masuk je biskut, kacau2 jap pastu tros ttp api. krg lembik2 tkot hancur sbb nnt kt nak mendapkan dalam loyang. Mendap and padat okay! hehehe





Pastu letak dalam fridge...mak ai...dap nyeeeeeeeeee....hehehe...ok byeeeee!

Tuesday, July 09, 2013

SHOW OFF PIC MAKANAN SEBELUM NAK PUASA ESOK...WEE~



Assalamualaikum semua!

Lme tak update blog. Nak ikutkn hari2 aku jengah blog aku ni tp as a visitor, not as an owner. Sebab aku akan klik blog2 gosip yg ade kat tepi blog aku tuh (hik3, suke nau baca kesah2 artis ni)


Ok, finish about it, and now Ramadan Kareem is coming. I'm super duper missed this fasting month. Alhamdullilah, still get a chance to meet and dating with him. Azam aku masa bulan pose ni.... nak kurus la beb...agagagagaga...PASTU NAK PUASA PENUH...BOLE TAK? kah3


Disebabkan esok da start puasa, hari ini aku nak upload pic makanan sdp2 utk tatapan anda semua, hahahaha...jgn ckp aku kejam ok, cik ain tak kejam, inikan plak hipokrit dan tikam belakang. I'M NOT!


Dah2...jom tgk pic :D




 Sape penah makan ni? angkat hidung memasing. hak3.. Nampak sedap kan? tp mmg sedap okay! ni nama dia choco and strawberry melty. Mmg melt dlm mulut2 korg...pastikan korg smpn dlm fridge, n mkn sejuk2...mmg terbaik!




 Ok, nk buek pengakuan ni, I'm the first timer makan cream puff and mix crepe ( ade flavor durian, lemon and oreo) MasyaAllah, im so in love with them. So delicious and tak manis sangat. I like!




 


Yg ni plak pavlova and red velvet cup cakes, saje order utk makan2 dgn opismate. Pavlova sedap, red velvet cupcakes marvelous. Mak aku suke btol dgn red velvet tu. Kotak dia pon cantik, bole buat gift utk kekawan yg tunang ke, gift utk dri sendri ke...kah3


Nak taw kat mana aku order ketiga2 pic makanan ni. Semua nye aku order dari kak ila, kalau sape2 teringin nak makan, boleh la order kat kak ila, bole cari kt FB "Durian Crepe Pinggiran Batu Caves"  Gerenti sedap!





Next! g makan kt Mahattan Fish Market. Sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeee






Harap2 puasa kali ni cuaca baik2 saje...kalau panas, mesti teringin nak ice cream. hik3.






Ni masa kt kampung, balik tampin. Ktorg adik beradek n ibu g makan kt Domino's. Macam aku, prefer more on Domino's compared Pizza Hut. Pastu ni first time makan kt situ, selalu delivery je. Nikmat nye Tuhan saja yg taw.... sedap berganda2 sbb fresh from oven kan...kah3..






Okay last pic ni farewell utk aku, my boss treat. We all makan kat House of Nasi Kerabu, Prima Sri Gombak. Aku ade tgk kedai ni masuk dlm JJCM, siap wat demo nk buat nasi kerabu, The best part of it, resepi nasi kerabu adelah rahsia, ciittt...bek x pyh tnjk bnde yg da siap, tggu nak campak msk dlm kuali je. Aiyaakk!

Nasi kerabu was okay, bubur jagung mmg sedap berlemak2 lemak dan lemak. mmg likat santan dia.  Next time bole dtg makan lg kat cni.



Okay, tu je pic yg larat aku nak upload, banyak lg yg lain tp x terupload plak. hik3. Last but not least,To all my Muslim friends out there, Happy fasting guys, May this Ramadan brings more barakah and rahmat to us. Amin.


Till we meet again. xoxo~

Wednesday, June 19, 2013

LAGU OF THE DAY : FEEL THIS MOMENT - PITBULL FEAT CHRISTINA AGUILERA





Hola!

Just want to share with u, the current song that keep playing in my ears. Muahahahahaha. I'm sooooooooooooo addicted to this song. Since it was sing by my feveret singer, Mr Pitbull ( hoho, slh sorg rapper mat salleh yg nsem selain Eminem, tp i tak minat Eminem. Already known that rappers ni, it was conquered mat2 negro kan, so Mr Pitbull is my feveret one! yeah~ )

So guys! Let's hear this song together babeh~




 Nice rite? hensem nyeeeeeeee Pitbullll ( bkn redbull oke...hik3)

Friday, May 31, 2013

Dating Dengan Miss I-me~



Hye semua, Assalamualaikum, salam jumaat...


Bnde ni dah lme jadi...tp mcm bese la, ble free bru dpt update. Cuti sekolah la katakan, even budak sekolah je yg cuti...aku pon nk le cuti jugak...ekekekeke...


Dating ngn cik i-me ni mse dia dtg KL, wedding linda ritu, blek dr wedding, bawak aimi blek umah jap, pastu ptg tu ktorg pg KL Festival City, lgpon aku pon x pnh pegi, so same2 la jadi first timer kan.


Activity kat sane....ktorg jln2, window shopping pastu ape lg, msuk Superstar, karok la ape lg. hik3


Then aimi request nak mkn kt Kg Baru. Hok aloh, aku ni nama je dok KL, tp jln kt KL tu mne aku taw, muahahaha...tp demi aimi, aku gagahkan jugek cari Kg Baru tu. Sesat jgn cakap la...hahahaha...bape kali lalu jalan yg same. Dah le Kg Baru tu jalan dia pening. Sampai da surrender la kn nk cri kedai makan aimi nk tu...ttbe da nk kua dr kg baru tu...nmpk plak kedai makan tu kt tepi jalan. Selalu cm tu taw. Aku tahu Allah tak penah hampakan hamba2 nye yg telah berusaha...betul tak? hihi




Nama restoren SUKHUMVIT. Before datang tu ktorg gugel dulu nama restoren ni tapi yg banyak kuar nama restoren ni nama tempat kt Thailand,  So myb nme restoren diambil sempena dengan nama tmpt kt Thai.


To Aimi Rasyidah, Tq miss i-me spend time ngn i. Bes sgt2...aku pon da cam jakun dapat tgk KL mlm2....cantik wooo....nape aku jakun, aku tak penah kua mlm, bahaya mak aku kata. ekekekeke. Ok bai!

Wednesday, May 22, 2013

LAGU OF THE DAY : ASTRID - MENDUA







Ku tak habis fikir kurangku dimana
kau tega melepaskan aku
jauh ku menatap namun terlalu jauh
imajinasiku terberai

terdiam aku beku tanpamu
dimanakah letak hatimu

kau putuskan tuk mendua
dengan dia di belakangku
padahal ku pilih kamu
jadi cinta terakhir

ku tak habis kurangku dimana
kau tega melepaskan aku
jauh ku menatap namun terlalu jauh
imajinasiku terberai

terdiam aku beku tanpamu
dimanakah letak hatimu

kau putuskan tuk mendua
dengan dia di belakangku
padahal ku pilih kamu
jadi cinta terakhir

kau putuskan tuk mendua
dengan dia di belakangku
padahal ku pilih kamu
jadi cinta terakhir

kau putuskan tuk mendua
dengan dia di belakangku
padahal ku pilih kamu
jadi cinta terakhir, jadi cinta terakhir


Bile sedih nyanyi lagu ni...nononono...xmo sedih2 cik ain, Allah always with me, fighting!

Monday, May 20, 2013

My beloved Kak Ida Wedding!



Assalamualaikum readers! sekali 3 entry aku post arini, bese la, usb cable tertggl, so arini baru dapat update.


My beloved kak ida da selamat pon bernikah dgn abg fairuz 27 hb April, me and officemate datang time nikah and sanding, see...how strong our relationship! tapi pic dapat tgkp time nikah je, time sanding x dpt nk tgkp sbb ujan lebat plus location kat taman tasik titiwangsa. Eh, dpt tgkp satu, mse pengantin tgh bersanding kt ats pelamin, so smpt jugek la cik ain snap pic even tgh ujan time tu. 




Kak Ida n hubby





Ni kak chik, kakak kpd kak ida, sonang kn...skali 2 pengantin bersanding....jimat kos!







Us! During solemnization kak ida.  y y y i look so chubbyyyyy... mybe after this i've to think 100 times or maybe more than that before i'm wearing a shawl. My face become super duper gemookkkksssssss...x suke x suke. Actually aku mmg gemokkss pon. Muahahahaha...


To Kak Ida, Wishing you a happy marriage, and hoping that your life together will be rich, in joy and love. Muaahhh3

Linda Kawen Woi!



She's, friend of mine mse same2 study uitm, dip and degree,  kwn gembira, sedih, karoke, wayang, teman i driving time blek KL or melaka, kwn gaduh, gurau, merepek2 ( u know what i mean linda) kah3. and Now she's married! how time flies!


To linda, Selamat pengantin baru, akhirnye cinta my space ko berakhir ke jinjang pelamin, jangan noti2 lagi, doakan aku and aimi plak menyusul lps ni..Sayang kau ketat2!




Wishing Love, Luck, and Happiness is always beside two of you forever, heartly congratulations to your wedding my friend

Happy Mother's Day Mak!





Assalamualaikum semua, 

I know its been late but still want to wish Selamat Hari Ibu to my lovely mak, Noor Azizah Aman, you are the best mum in the world, No words can describe how much i love you, you are my mum, my friend, and sometimes my tempat bertekak...ekekeke..


Btw, for this time, i've already ordered red velvet cake to celebrate together with my sibling! jom tengokkkkk




Cantik tak kak ton hias...muahahahaha...yg atas tu aku yg buat...yg lain semua adik2 yg tambah...dasyat kn ktorg...hahahaha. Cake sgt sedap! puas ati sesangat. ok bai!



Thursday, May 09, 2013

LAGU OF THE DAY : FIRMAN - KEHILANGAN






Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Takkan ku sia-siakan kamu lagi.

p/s : bese la, da xde baru nak meroyan...time ade x nk plak appreciate..

Monday, May 06, 2013

RESEPI : MUFFIN JAGUNG KUKUS






Bahan A

2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh garam


Bahan B

1 cawan jagung krim di dalam tin
1 cawan minyak masak ( macam aku, x gne semua, adjust2 ikut adunan)
1 cawan gula pasir
1 biji telur


Cara Membuat

1) Ayak bahan A dan gaulkan dgn garam.
2) Masukkan bahan B dan kacau rata
3) Masukkan ke dalam acuan kertas yang sudah diletakkan di dalam acuan pengukus
4) Panaskan kukusan sehingga mendidih
5) Kukuskan selama 25 hingga 30 minit dengan api yang besar
6) Sedia dihidangkan


# api kena besar taw kalau tak muffin korg x masak, unless korg nak kukus selama 1 jam...ekekeke

# Resepi diambil dari buku 1 hari 1 resepi =)

5 May 2013 #Election Day #muffin jagung kukus #1 Hari 1 Resepi




Assalamualaikum semua,


Hari ini warga Selangor cuti. Oh yeah!


Korg cuti tak? ke kne kje? ke amek annual leave? hehehehe


So cuti arini disebabkan peristiwa semalam.. PRU 13. Pakatan Rakyat sekali lg mengekalkan tampok pemerintahan nya di Selangor ni. Diharapkan PR dpt memberikan yang terbaik utk warga Selangor.


Awal pg lg aku da bangun. Semangat taw i nk g mengundi, lgpon mls nk pg time matahari da mencanak atas kepala...nk bersesak-sesak lg...x kuasa den.


Ni pic yg sempat aku amek slps menunaikan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia. 





 Tak ramai org lg time ni...around 8 a.m. cuaca pon bagus...









Jari Cik Ainipin...ekekeke...biru sudahhhh...



Setel je mengundi, blek umah...tros nak buat muffin jagung kukus. Bahan2 dah ready dr smlm lg...wakakaka...smgt btol...


next entry aku share resepi...ni share piccas dlu...hehehehe



 B4 n after...ekekeke


 Berasap2 gitu...fresh from steamer

Okay, tggu next entry utk resepi muffin ni. =)

Wednesday, May 01, 2013

1st May #labor day#PWTC#book fair




 Assalamualaikum semua..


Selamat hari Pekerja kepada mereka yang bekerja, tak kesah la kje gomen ke, private ke...mahu pon yg bekerja sendiri...Happy Labor Day! whoot...whoot :D


So activity arini ialah....Misi Mencari Buku!


Ape lg...ke PWTC la kami ( kami merujuk kepada : Cik ain, Pikok and my sister, mira)


Ya ampunnnn...gerak pkol 9.30 mcm tu...nk smpi PWTC yg sepatutnye setengah jam boleh sampai...pkol 11 baru sampai sane...jemmmm yg amat....



Setel menempuh jalan jem...nk cri parking plak...nk parking dlm PWTC...mmg x dapek la...full! kne la cri parking yg dkt2 area situ...naseb ado...RM 3 per entry... mane2 yg sesuke ati parking sepah2 kete tu...mmg dapat surat cinta la dgn DBKL...huk3


Ble masuk je PWTC...ha kauuuu...padat mcm tin sardinnnnnnn...semampat2 manusia dlm tu...Help me...CPR please...ekekeke...naseb ler cik ain tggi org nye...dapek la menghirup udara yg x bp nak segar, sbb udara da dicemari dgn bau ketiak org ramai...upsss! hik3


Tak dpt nak jalan, nak tawaf byk kali book fair ni sbb mmg tak bole nak jalan...takde ruang kot...adeh la...next time kena buat jalan sehala...so takde la bertembung dengan orang yg nak masuk..nak keluar...poning2.


Ini je hasil tangkapan untuk book fair kali ini 









Buku 1 HARI 1 RESEPI....Most wanted yooo! hahaha..i got it...for my own satisfaction! n i bought it for two...one for me..one for kak jehan...tak sabar nak explore buku resepi ni...jgn tak masak sudah la...sonok bace je...praktiknye tak...ekekeke...

Okay, tu je cite arini...Bye2


Sunday, April 21, 2013

SIMPLY SITI....SAPE PENAH TRY? :D



Hye semua! Assalamualaikum! Happy weekend....tp esok nak keje da...huk3...


Smlm setel da sesi facial aku...disebabkan lme x buat facial...teruk jgk muka aku dibelasah smlm...abes merah2 sbb nk kuarkn blackhead. Yelah, da lme x buatkn...blackhead pon degil nak kua...mmg kne picit kuat2..sakit wooo...leleh2 air mata aku...sob3...


Facial ni aku bli deals kt Living Social, my feveret website taw. Dlu g legoland pon bli kt sini. Abes je wat facial, Skin Affairs bagi trial kit Cosmocell, product from Switzerland.




Comel2 je mereka ni...aku rase 3 kali pakai abes kot...ekekekeke...


B4 blek umh...singgah jap Selayang Mall, g Watson sbb nak cri blusher feveret...ttbe dtg sales girl tny aku berminat tak dgn product Simply Siti, disebabkan ak rushing, so aku  just cakap, "meh la sy try toner dia, lgpon nmpk mcm ok jew". Amek and tros bayar. Untung ko kak, dpt customer cm aku...x byk karenah...hahaha..






Ice toner tuuuu...nnt kt tgk...ber"ice" tak nnt muke i...hik3...


Ni aku baru pas masak...Masak simple2 je...sayur bayam goreng, grill ikan, n nasi putih....simple kan? hehehe






Okay, itu je cite utk entry kali ini...Selamat beristirehat..Tata

Friday, April 19, 2013

Partner T_T



Assalamualaikum semua...salam jumaat yg penuh barakah...


Now da kt office, n ttbe sakit perut plak...huk3...



Semalam da dpt kad jemputan dari rean, classmate mase degree dlu, BACC 6C. Nak kawen da kawan aku sorg ni...dlu tgk cam tak matang je...ekekeke...jgn marah rean...gurau je..





Hoho...sila telengkan kepala anda semua...sbb lpe nk rotate..wakakakaka


Kalau korg nampak...rean menjemput aku dgn partner...WHOAAA!!!!  Then...


Who want's to be my partner? ekekekeke


Kalau ade sape2 yg sudi...boleh la offer diri...hahahaha...gurau je..


p/s : tak sabar nak g wat facial esok...nyah segala kekotoran kt muka ni..

Tuesday, April 09, 2013

Saturday, April 06, 2013

HYE!




Last week activities! as usual...MOVIE MARATHON. Dis time aku malas nk review movie yg aku tengok. Just nk komen 

GI JOE : RETALIATION - Superb!

SEMBUNYI : AMUKAN AZAZIL : Nyesal tak sudah!






Pastu g Harvey Norman! window shopping cam bese. Saje amek pic kat katil yg ade rege tu...mule2 nk duduk katil yg harga RM 49,999.00, tp x jadilah, karang ttbe ade kecelakaan berlaku, naya je aku nk kena ganti.



Senyum lebar u'olllsss...verangan nak katil cm gitu...itu baru harga bed frame..HAHAHAHAHAAAMMMPEEEHH TOL.

Wednesday, March 27, 2013

MEET MY BFF @ FULL HOUSE




Assalamualaikum semua...lme bonar x hapdate blog...kebizian melanda and minggu ni aku pnt btol...blk kampung and mcm2 bende nk kne setel and pikir.....yg plg pnt ble pk bnde2 yg x setel2 ni...haaa...


So ini cite 2 minggu lps yg bru bole share arini...ish3...awat ler lmbt sgt nk share ni...hehehe...


Ini pon kebetulan sbnrnye...ttbe dpt taw aimi trun KL sbb kenduri sedara dia...n ak pon ajak jmp...so plan nk pg Wangsa Walk sbb miss i-me x pnh smpi lg kt situ....so haruslah ak membawa beliau berjln2 area situ kan...tp awal2 da mention yg Wangsa Walk ni x delah bes sgt utk shopping2 ni...better OU lg. 


Disebabkn kami semua x lunch lg and akmal dok ckp " lapar...lapar...kita lapar la..." adehlaa, cecepat cari makanan...


Then ktorg lunch dkt Full House. Jom layan piccas!

















Okay! tu je cite terbaru...jmpe next entry k...Salam!



Sunday, March 17, 2013

HAPPY BIRTHDAY MY LITTLE BRO!

Assalamualaikum semua...salam ptg ahad...ekekeke...da ptg rupenye...esok da kje...malehnyeeeeeee


Ni pon Br blek merendek2 dgn akmal td...


Okay semua...my little bro da 7 thn...Birthday boy lahir 13 March 2013 (13.3.13) cantik kn tarikhhhh...ekekeke...ade ke org kawen time tarikh ni? sbb time ni weekdays kotttt...hahaha...ececece...ckp pasal kawen plak...tuan empunye badan bile lg? hik3...



Sebagai kakak yg syg sgt kat adiknye ni...angah dia pon blnje la kepci and kek...Akmal mmg antu kepci...kalau bole atok kepci tu pon dia nk mkn...HAHAHA...



 Kek skrg advance...siap ade kete park atas kek...angry bird plak terlps dr sangkar...whoottt...whoottt...ko ado? hehehe





 Bday boy hepi dpt kek n kepci! oh yeah~






Last posing...ekekeke...mata boolllaaatttt~






Owh....yg ni angah akmal yg baik ati blnje kepci and kek...hik3...nk ler intepreeemmmm jugekkk...

Wednesday, March 13, 2013

LAGU OF THE DAY : MANGLO BAND - SANG PENUNTUN HATI



Assalamualaikum semua...arini nk share lagu yg tgh popular dlm drama Hanya Padamu, setiap Jumaat pkol 9 mlm kt TV3 tu...first time dgr tros suke...suke... dan suke...ekekekekeke....korg tgk tak cite tu? ke aku sorg je yg layan cite tu...hik3...


Bes wooo cite tu...sbb kekadang ade romantik...suspen...sedih...semua adelah...cukup semua rencah. Kalau yg tak tgk lg tu bole la start tgk...tp da banyak episod ditayangkan...takpeeee....TONTON kn adooooo...hee~


Moh kt dgr lagu ni...



Tuesday, March 12, 2013

REVIEW MOVIE : JACK AND THE GIANT SLAYER



Okay...lps abes tgk TOGP...sambung plak tgk cite Jack & The Giant Slayer (JTGS)...ooo...bes giler cite ni...tp hodoh btol giant2 dlm ni...geli pon ade...diorg mmg pengotor giler la..eeeuuuwwwww...


So cite same mcm cite Jack yg kt pnh bace buku cite dlu...tp ade adventurous sket....eh...bkn sket....BANYAKKKK...sonok giler tgk cite ni.. Jom tgk trailer JTGS....





Okay...da tgk kn trailerrrr.....best knnnnn...ak bg 4.5/5. Sape yg x tgk lg....g tgk cpt2 k..BAI!

Sunday, March 10, 2013

REVIEW MOVIE : THE OZ GREAT AND POWERFUL

Assalamualaikum semua....


Oh yeah~ Arini ak bermovie marathon lg...bes nyeeeee...plus arini ari cuti wanita aku kan...lg la sonok...mmg straight tgk 2 movie.





So back to the title, ktorg tgk cite The Oz Great and Powerful (TOGP). Ohhhh...mmg GREAT! hahaha...puas sgt2 tgk cite ni. Cite ala2 mcm alice in the wonderland tp TOGP ni lg best and byk humor dlm movie ni. 


Cite pasal si Oz ni( bkn abg os ehem2 tu ye) yg merupakan ahli silap mata. Pandai mengayat wanita, sweet talker, selfish and conman!


Si Oz ni ahli silap mata tahap sarkas je...kirenye dia tak delah hebat sgt...dah kata ahli silap matakan, kalau mata kita salah pndg je benda tu jd magic, padahal tak pon. 


Bila tembelang si Oz ni pecah, dia nak larikan diri dari org2 yg mmg marah kt Oz ni, Oz cpt2 naik belon udara panas and konon2 nye rse selamat la tu kn dpt nek belon udara panas tu.


Padahal, dia tak taw yg masa tu tgh ade ribut putir beliung tu. Tp time ni da terlambat and belon dia pon da termasuk sekali dlm ribut tu...


Ble da reda...si Oz ni tercampak ke satu lembah yang penuh cantik and fantasy...Aku suke sgt tgk cite ni sbb colorful. Ekekekeke...cm budak2 plak aku ni...padahal da tua. hik3


Pastu dia jmpe dgn Theodora (Mila Kunis) and dia pon start la skil mengayat dia tu kn...ekekeke...mmg cornman btol la Oz ni...geram plak aku.


Theodora ni ahli sihir yg pada mulanya baik, tp bertukar jd jahat bile dia taw yg Oz tak suke pon kat dia. Dia jd marah and mintak kakak dia bg jampi utk tukar dia jd jahat. Bese la, bila cinta kita ditolak and dipermainkan...mesti nk revenge balik kannnnnn....ekekekeke...


So, pada awlnye Oz ni dpt taw yg negara Oz ni...(negara ni mmg name dia Oz okay!) dilanda masalah and sering diganggu oleh ahli sihir jahat. Oz ingtkn akak si Theodora ni baik....upenye dia la dalang n sanggup fitnah org lain sbb nk jd raja kt situ. Dia ckp Glinda ni ahli sihir jht, padahal dia yg jht tahap infiniti. 


So Oz ni kekonon jd hero la...sbb ramalan ayah Glinda ni ckp nnt ade org yg nme dia ade word 'Oz' akan dtg sebagai ahli sihir lelaki yg baik yg akan menolong mereka membebaskan diri drpd ahli sihir jht. 


Dari cni la start journey Oz ni dlm misi untuk melawan ahli sihir jahat. Bes sgt2 and kdg2 kelakar pon ade sbb Oz ni kn sweet talker, penipu plak tu..mmg terhibur abes la. So korg kne tgk cite ni...bawak la anak2 or adek2 tgk...mmg bes! Aku bagi 4.5/5 lps tgk cite ni. Thumbs up!

Moh kt layan trailer TOGP 






Friday, March 08, 2013

MAKAN-MAKAN AND CELEBRATE BIRTHDAY =)



Assalam semua...kejadian berlaku pada minggu lepas...ari jumaat...tp Jumaat ni br nak hapdet..ekekeke...bese la...aku kn suke peram cite...dr tak masak jd masak..dari muda jd tua..hik3...


Btw, celebrate bday sape ek? ecece...nk bgtw.... yg thn ni genap la umo aku yg ke 25 thn...da suku abad rupenye aku ni... So 25 Feb ritu my birthday! Oh yeah~


Jom layan piccas...kje aku pe lg...snap pic jelah...hik3...tp mse ni, celebrate bday Kak Ida, Kak Wan and Haziq sekali...




Makan Texas...rse lbey krg Kepci jgk..hehehe...



 Secret recipe...pnh dgn hazel nuts




Ini isi dalam kotak Texas..dap2...
 



  Kak Jehan rancak berborak...ekekeke




Suke nye kak Ida...hehehe

 

En Zali n Haziq..



Okay...sesi potong kek..semua dah x sbr nak mkn...ekekeke...x caya cube tgk pic...x sbr nyeeeeeee...hehehe


Okay!

Itu je cite utk arini. Selamat berhujung minggu!=)


Wednesday, March 06, 2013

LAGU OF THE DAY : ASFAN - TAK CUBA KEMBALI






Morning guys! skrg ni setiap ari rabu aku akan wat segmen "Lagu of the day" hahaha...org len wat wordless wed, aku wat lain sket..

Chill yaww~

Monday, March 04, 2013

SEHARIAN BERJALAN-JALAN...WINK2~



Assalamualaikum semua..Mcm mne weekend korg? enjoy x? aku pon enjoy sgt2...even byk perkara yg x diduga berlaku..


So back to the title...smlm mcm bese...pg2 pg gym...and lps tu pikok ajak follow parent dia g tg karang...beli ikan! oh yeah...aku bab shopping brg dapur ni mmg feveret. hehehe..Kekadang xde duit pon still nk bli jgk sbb suke tgk peti ais kt umh tu full..wakakaka...



Oh...akmal tak ikut plak time ni...kalau tak mesti best...sbb dia penyeri..hehehe...naseb ade adek kecik...kalo tak terpaksa la aku kawen cepat2..(erk...terpakse? ape2 jelah...ahaha)


Gerak dlm 12.30 tghri mcm tu...smpi dlm 45 minit after that. Ikut LATAR je...smooth n tak banyak kete..mase sampai kami solat zohor dulu dkt masjid berdekatan dgn kedai makan ni...







Npe kami plh solat kt cni? sbb lps solat boleh mencekik kt kedai makan ni nnt...hahaha..sng kn? x pyh pusing2 cari kedai. Lgpon abah pikok ckp kedai ni terbaik mee udang banjir dia..yeke terbaik...jom tgk....





Aah la terbaik...smpi licin mee2 ak dlm mangkuk tu..udang ak ade dlm 7 ekor gitu..banyak knnnnnnnnnnnnnn...ni bkn banjir..ni lautan udang name nye...ekekeke....Rse mcm mee rebus. Tp mmg puas ati...Jom tgk menu2 yg lain..





Lps mkn ktorg troskan perjalanan untuk misi utama kita. Aha! mule2 pg tmpt org melayu yg jual ikan...tp syg nye ikan tak banyak n nk tggu nelayan dtg pon ptg mcm tu...so bli je ape yg ade...Tak memborong sgt...So we decided utk pg tmpt lg satu, tp yg tu cina yg jual.



Kat cni mcm2 ado...rambang mata...ikan sebesar2 alam pon ado...nasib ikan jaws ngn paus xdo...kalau tak aku org pertama nak amek gambar ngn diorg...ekkekeke...






Ni kerang bulu...ekekeke...ingt korg je ke ade bulu..kerang pon ado taw



gigih menyiang ikan tuke. (pari saiz kecik)









Ce cari mne ikan dlm bekas ni...ekekeke


Mcm2 beli kt cni...mak pikok blnje ak mcm2...makaseh mak n abah pikok...aku da anggap mcm famili sndr...




Pastu b4 blek kami singgah makan kt Cendol Durian Borhan..tp ak x mkn yg durian pny...ak mkn cendol jagung. All time feveret. Pic lpe nk tgkp...sbb ak mkn dgn rakusnye...panas btol cuaca time tu...tu yg laju je dpt bende sejuk...hik3.



Then mse nk gerak blek...ttbe rse bunyi kete pakcik len mcm...ckp ngn pikok..ni bunyi ape..rse bkn bunyi kotak ikan...pastu benti kete kt tepi...tayar kne msk paku yg besar giler tu...abes la nyawa si tayar..smpi lunyai tayar tu sbb mse sedar tu da agk jauh dr tmpt kejadian...n bgs jgk kami sedar lmbt sbb time sedar tu dkt ngn kedai tayar. Oh yeah!



Lme jgk nk tggu tukar tayar...n pakcik tros beli 2 tayar baru ltk kt depan. Costly Rm180 each. Ok kan? sekali ngn upah. So da tkr...tros blek umh...Mse ni ak ngn pikok membuta tak hengat...naseb aku tido xdo nganga2...HAHAHAHA. 


Okay...cite ni x abes kt cni lg taw...smpi umh dlm kol 6 ptg...solat asar, n lps tu ktorg troskan misi utk ke JJ...Oh yeah lagi! hahaha...sonoknye ade member sales...15% gitu...So ape lg...grablah idaman hati yg tlh diusha2 dr aritu...




So mood utk hari sabtu smlm sgt la Satisfaction! hahaha...tp untuk Ahad rini...i feel so down..YaAllah please give me a strength to facing all this things...Amin..