Klik!!!

Monday, January 28, 2013

REVIEW MOVIE : HANSEL AND GRETEL WITCH HUNTERS







Assalamualaikum semua..

Korg da tgk ke muvee Hansel n Gretel(HnG) ni? ak mmg suggestkn korg g tgk sbb best and padat dgn action.


 Agaknye mmg skrg ni cite2 dongeng da jd mcm cite action plak...ekekeke...npe ak ckp mcm tu...1st yg ak pasan mse tgk snow white and the huntsman. Snow white pon kalo dlm dongeng nye kunun2..puteri raja yg ayu...tp dlm muvee ni ilang keayuan dia...ekeke...


Pastu muvee HnG ni...bpe byk ahli sihir dia bunuh..tp dlm cite ni dia nk bgtw yg ahli sihir ni pon ade yg baik n jahat...


Permulaan cite mmg btol2 ikut HnG version asal, dimana 2 beradik yg dibawah ayahnye masuk kedalam hutan and ditinggalkan tanpa pesan...cewah...mcm ape je...tp yg bab2 tabur roti tu xdo eh...dia tros jmpe umh yg dibina dgn gula2...mkn gula2 sket...then pintu umh pon terbuka..diorg masuk dlm umh tu...mase tu baru taw yg diorg da masuk perangkap ahli sihir.


Dlm cite ni ahli sihir mmg memburu kanak2 utk upacara ritual diorg...so mmg slalu kanak2 ilang...kirenya mcm perangkap la kan wat candy home ni...nk bg kanak2 mkn...nnt dia yg mkn kanak2 ni blek...hik3..


Cite bermula ble adik beradik ni bergabung menumpaskan ahli sihir yg perangkap diorg ni, and sejak tu diorg menjadi witch hunters! Mmg pakar dlm memburu ahli sihir sbb diorg mcm x lut dgn jampi serapah ahli sihir jahat ni...npe x lut?


Rupenye mak diorg ni pon ahli sihir...tp ahli sihir baik...so dr sini start conflict. Kalau nak taw kesudahan cite ni...cpt2 la menonton ye...x bole la nk cite semua...x syiokkk...ekekeke...ak bg 4/5 bintang.


Hero laki yg ade berlakon dlm the avengers. Mamat ni haaa...






Pastu heroin plak si gemma ni...ade berlakon dlm prince of persia..sand of time..





Ni watak antagonis...jd ahli sihir kejam..hik3...kalau sape pasan dia jd mak dlm cite taken.




Okay, jmpe lg next entry..Bai!

No comments: