Klik!!!

Sunday, February 24, 2013

REVIEW : BEAUTIFUL CREATURES MOVIE









Assalamualaikum semua...selamat pagiiiii...awal aku bangun di hari ahad yang berbahagia ni. Actually aku kt bilik pikok ni...jap lg nk pegi anta rombongan meminang. So sempat la jugek nk hapdate blog.


Cite ni aku tgk semalam. Pg TGV kepong, then tgk list cite untuk smlm mostly cite cina...cita omputeh ade 2 n cite melayu nan hado. Adeh la...sampai cmtu sekali. Nmpk sgt cite melayu xdo sambutan kt situ. 


So we decided utk tgk cite Beautiful Creatures. Rase cam pelik pulak kalo nengok cite cina kan...lgpon i bring along my little bro, akmal aiman. Kena pilih cite yg sesuai dgn umo dia. Hik3.


Tgk poster gaya cite mcm horror2 gitu...tp cite x horror pon. Bosan pon ado sbb kadang2 plot cite longgar. Duration movie ni agak lama, almost 2 hours. Mak ai, si akmal bape kali tny, " angah...cite ni bile nak abes" wakakaka...sian dia...msti bosan...sbb ak pon kekadang bosan tgk.


Pelakon semua aku x knl, adekah mereka yg x femes atau aku yg x tahu pasal diorg ni..ekekeke...maap la...aku knl jason satham je...;p


So kisah ni pasal laki bese, Ethan bercinta dgn Lena,( bukan lena diulit intan sing by abe awie tu eh) Masalah timbul sbb Lena ni keturunan ahli sihir. Mase bercinta ni Lena berumur 15 tahun dan pada ulang tahun ke 16 nnt, Nasib Lena akan ditentukan sama ada menjdi caster yg baik atau jahat. 


Lena ni dijaga rapi oleh pakcik nye..Macon sbb Macon tkot mama kepada Lena akan menghasut Lena jd jahat. Mama lena ni mmg jahat sungguh la, mcm2 usaha dia nk buat lena ni berubah kpd jahat tp selalu nye gagal.


Time nk sampai umur 16 thn ni, bru Lena dpt solution mcm mana nak maintain kn dia jd caster yg baik. Mudah sahaja, dia kena korbankan org yg dia sayang ( sungguh mudah bukan? ekekeke...) So dalam kes ni, org dia plg syg ofkos lerr boipren sdnr...Ko gila nk bunuh boipren sndr??? hahaha


OK, ak cite sampi cni je..sbb cite lebey2 x syok. The rest u all kne tgk la kn kalau nk taw ending dia...Ak bagi 3.2/5 bintang. Rse x pyh tgk kt wayang kot, download sudeehhh..hahaha. Moh kt tgk trailer.






No comments: