Klik!!!

Monday, February 11, 2013

REVIEW : COSMODERM - Halal skincare product!




Assalamualaikum semua...aritu da jnji nk review product yg ak pakai skrg kn...so kalau tgk tajuk kt atas...da taw da product ape yg ak pakai...


Ak start pakai cosmoderm hujung bulan 1 tak silap...still br lg...x smpi sebulan pon gune...


Tapi result dia mmg bagus...product mcm ni mmg highly recommended untuk mereka2 yang mempunyai masalah kulit...tak kisah lah serius ke tak...aku mmg syor kan korang pakai cosmoderm ni.


Mula2 try mmg risau jugak, sbb dia xde trial pack...so mmg bli size yg besar pny...n cosmoderm ni ak beli online. Ade jual kt farmasi mcm unipharm or guardian tapi tak semua product yg ade...mcm guardian, just jual tea tree product. So online je yg bole ak harapkan. 


Cosmoderm ni ade macam2 product...dari yg masalah kulit, mcm ak ni kan...br lps kne ciken pox...byk parut2...so kne pakai product yg berasaskan vitamin E. Vitamin E ni untuk menjana balik kulit kita yg rosak dan memulihkan kulit kita. Kiranya parut2 or lopak2 tu bole elok kalau korang rajin guna vitamin E. Macam aku, vitamin E pon ak makan, yg untuk skincare pon ak pakai. boleh rujuk entry ni utk keterangan lanjut. 




Ni kotak cosmoderm...saje nk show off..hik3



Kalau untuk pencerahan pon cosmoderm ade jgk...plus ade vitamin E dlm brightening product. Senang cite semua product berasaskan vitamin E. So mmg bagus dan x perlu ragu2 sbb vitamin E mmg utk kulit.


Yg jenis ade masalah jerawat or kulit muka berminyak , tea tree product ade utk merawat masalah anda. So pandai2 la pilih product yg bole selesaikan masalah kita, bukan menyerabutkan kita pulak dikemudian ari...ekekeke.


Start survey2 tu, ak ade call cosmoderm, mntk consultation sket, product ape yg bgs dan sesuai untuk kita memandangkan ak nk bli online kn...so mmg bgs sbb dia tny dlu apa masalah kita...kita kulit jenis macam mana...and after that, baru dia suggestkan product apa yg sesuai utk kita.


Masalah ak simple je, nk ilangkan parut dan kalau boleh nak tutup pori2 yg terbukak besar ni...so dia suggestkan ak utk pakai benda2 ni...:






 1) Vitamin E cream

Ak pilih 3000 i.u sbb rasa muka ak dlm condition yg terok...dia ade 1500 i.u jgk tapi harga lg murah dari yg ini.



 


2) Minyak vitamin E

 Yg ni paling aku suke sbb minyak dia likat dan melekat(sarcasm).. ak pilih yg 30000 i.u pny...so bole bayangkan yg minyak dia mmg likat habes la...ekekeke...apply before tdo...tp yg bes nyeeee...esok bgn tdo da kering...ak rse mmg dia nyerap abes masuk ke dalam muka..








3) Gel Magic eksfoliat.

Fuction dia sama macam scrub muka, nk buang sel2 kulit mati, tp ni version gel...so just gosok2 kt muke...nnt tanggal la sel2 mati tu. Yg ni pon best jgk mcm kita g wat facial kt spa. Beza nye korg kne gosok sndr la kn...kalau kt spa tu upah org suh gosokkan...hik3





 

4) Toning losyen vitamin E

Satu2 product yg kuat bau ubat...huehue...tp mmg bgs da berkesan. Apply lps cusi muke...mmg aku x penah miss. Setitik toner ni pon da cukup untuk seluruh muka. Tapi kne titiskan kt kapas muka la...kalo bubuh kt tangan x smpt pulak nk apply kt muka..ekekeke.



 



5) Yg ni cosmoderm bg free kat ak...best kan bli2 brg ttbe ade bende free nyelit...hik3...ni foundation nude namanye...bes2...




 


 6) Yg ni pon free jgk...terpampang besar2 tulis free kt cleanser form tu..hik3...yg ni ak mmg taw ak akan dapat, yg foundation tu mmg ak x expect dpt...tu yg excited terlbeyyyy....kirenye ak dpt 2 bnde free dari cosmoderm! oh yeahhhhhhh~




So rumusan yg ak boleh buat bile pakai cosmoderm ni...Alhamdulillah, parut2 pon makin pudar, even br 2 minggu lbey ak pakai..muka semakin bersih dan licin,  product berasaskan minyak tp muka ak x berminyak langsung, still balance and jerawat ssh nk tumbuh. Mmg puas ati n berharap parut2 akan hilang x lme lgi...aminnn...



Kepada anda2 diluar sana yg tengah tercari2 product ape yg sesuai, bole la try cosmoderm. Halal taw. So x payah ragu2. Buatan Malaysia lg. Mmg sesuai utk kulit2 org malaysia...ekekekeke...


Harga pon reasonable...Sgt2 ok! Korg bole check it out kt laman web cosmoderm (klik sini). Kalau time tu ade sales and discount, lg la bagus...untung berlipat ganda...heee~ ok, jmpe next entry...salam!



29 comments:

Nurul Najihah said...

Najihah pom pakai cosmoderm tp pakai bb cream je :)

Sis beli nie berape ringgit semua :))

nurulnajihahadam.blogspot.com
[ keep in touch yaaaa ;) ]

ainipin said...

hye najihah!

aritu around 100 rggt x silap skali ngn postage.

So mcm mne pki bb cream dia...ok x?

Nurul Najihah said...

Hai ; berape barang ea rm100 tuuu ;)

Oke ; lembut je rase + selesa + bau pom bezzz :)

ainipin said...

yg mcm dalam pic attached tp x termasuk yg free. kirenye mase bli tu ade promotion kalau beli 1 set utk scar dpt free cleanser form. Tp masa dpt barang, dia bg free bb cream skali...so mmg puas ati =)

a t h i r a h said...

hi dear,still guna lg x? ada improvements of breakouts? or still ada pimple eh? mcm nk try :)

ainipin said...

hy athirah!

i'm still using this product and byk improvement utk muka i.

parut da mkn pudar and just ade lopak2 sket tp x obvious sgt. mcm i jmpe my fren pon diorg x pasan pon parut ciken pox i ni. So highly recommended utk nk ilangkan parut.

Wawa Gl said...

Hye...nak tnyer lah awk pkai Vitamin E cream tu belah siang or mlm?? mcm bnyak jer bnde nk pkai...so xtau,heheheh...
Nak try jugak,kulit saya x sekata...rase ok x??

ainipin said...

Hi Wawa..Vitamin E cream tu i buat mcm base b4 nk pki foundation n bedak..so apply dlu cream..tggu 5 minit mcm tu...bru pakai foundation and bedak.

I rase okay sbb dlu muka i pon x sekata, its like nk memulihkn muka ni sbb baru ciken pox kan, so i bole gerenti yang vitamin e mmg bole pulihkan kulit muka, kena pakai sampai abes product2 dia.

After 3 month pakai, i mmg puas ati.

Lin Azlina said...

sy pun tgh pakai produk ni...parut jerawat sdg melata...ntah mana silapnya produk sblm ni dh ok..tetiba pulak nek jrwat cam cndwn...huhu..

nur hazwani said...

salam, nakt anya, macam mana awak pakai minyak vitamin e tu? hehe

ainipin said...

Wslm, yg vit E tu just pakai b4 nak tdo, da cuci muke semua, then apply vit E. kalau nak pki waktu laen pon bole tp x digalakkan sbb vit E ni likat. so better pakai b4 tdo

Dianz said...

Suka cosmoderm!:)

Zafirah Azmi said...

Hi ;) boleh tak kasi link yg sis beli online tu. Berminat lah. Thanks for sharing! Xx

Zafirah Azmi said...

Hi :) boleh tak kasi link yg sis beli online tu.berminat lah.thanks for sharing! Xx

ainipin said...

Salam dear,

Ni link cosmoderm http://www.daganghalal.com/cosmoderm/Default.aspx

nnt copy link tu

Husna Fadzil said...

Dearr . I guna cosmoderm jgk . Mmg best . Walaupon x nmpk prubhn yg ktara at least dya tunjuk ke arah yg positif . Btw cmna nk borong cosmoderm ni . I nk jualll plak la . Hehe

ainipin said...

cosmoderm ni merawat kulit so mmg perubahan dia x drastik,tp hasil dia memuaskan. even saya br lps kne ciken pox tp kesan nye xde lgsg. so org yg tgk muke saya pon x bole detect yg sy br lps kne ciken pox

x silap cosmoderm ni kt bole join jd dealer, ce try contact cosmoderm

nol said...

Dear friend,l baru tau ini product,mana beli ini product,th

Shahira Amira said...

Salam ..Hai akak ,
Now mira guna minyak vitamin E tuh .. Nak hilang kan parut exsiden kat muka ni .. Sebelum ni pakai bio oil, mederma .. tapi macam tak berhasil je .. Bulan ni baru cuba product ni .. Risau jugak tak menjadi .. mestilah risau perempuankan .. Akak pakai product ni macam mana ? oke tak ?

Shahira Amira said...

Salam , hai akak ..
Now mira pakai minyak vitamin E tu baru bulan ni pakai,,sebab nak hilangkan parut exsiden kat muka ni .. bnyak lah juga parut nya..rasa risau juga product ni . takut tak menjadi.. sebelum ni pakai mederma, bio oil ,, tak menjadi langsung .. mesti lah kita risau .. perempuankan ,, akak pakai product ni macam mana ? oke tak ?

Bilalah nak hilang parut kat muka ni .. nak jumpa orang pun rasa malu . >.<

Muhamad Hairol said...

Salam, masih pakai lagi produk ni?ok x?sy ada bintik2 hitam kat muka dan idung,sesuai k klu sy pakai?hehe

Muhamad Hairol said...

Salam, masih pakai lagi produk ni?ok x?sy ada bintik2 hitam kat muka dan idung,sesuai k klu sy pakai?hehe

ainipin said...

Assalam, hi adik!

sbnr nye kalau nak pakai product ni hasil dia berbeza2..sbb akk kne ciken pox satu badan kan, utk part muka akk pakai cosmoderm, yg kt badan akk apply bio oil.

so, akk pakai bnde2 ni almost 6 bln. kirenye mmg kne sabar utk tgk perubahan kulit ni sbb parut slalu nye dlm n it takes time.

nasihat akk, adik kena sabar pakai n kne continuously. jgn pakai kjp2 je. mmg x nmpk hasil.

mcm akk pakai cosmoderm ni, ble akk jmpe kwn2 akk diorg x dpt detect pon akk kne ciken pox. so kirenye berjaya la kan :D

Shazleen Ayuni said...

assalamualaikum...akak nak tanye..saya pon pengguna cosmoderm,,sya pakai yg "gel magic aksfoliat" tuh..mke saye trus jd kering dan kemerahan..rse pedih..mmg akn jd mcm tu ke kak??

Shazleen Ayuni said...

assalamualaikum..akak..saya pon pakai produk nih..tp lps saya pkai "gel magic eksfoliat" kulit saya trus jd kering dan kemerahan...mmg akn jd mcm tu ke??

ainipin said...


Wslm Shazleen,

Akk pakai okay je, function gel ni mcm scrub, nk buang kotoran kt muke. mcm scrub jgk kt x bole pakai ari2..mybe seminggu skali mcm tu. tgk jgk cara penggunaan nye.

Kalau adik pakai ade effect mcm tu, better stop. bg kulit muka tu rehat. cream Vit E tu bole constantly pakai sbb tu mmg utk merawat kulit muka. :)

Shamimi Sharif said...

hye ainipin,
atas tu awk ckp klu ada mslh jerawat or kulit muka berminyak blh try set tree tea kan. ok problem mimi mmg ada jerawat tp da kurang byk since consume vita e n vit e..cuma parut jerawat dlu tu lmbt sket nak hilang kan. if dlm keadaan mimi cmni seswai x ehh cuba set yg kat atas ni?
n one morw thing mimi penah pkai set skincare yg based on tree tea..lasty kulit muka jd kering sgt lahh..sbb tu was2 nak try set tree tea cosmoderm nih

ainipin said...

Assalam n hi mimi,

Product kt ats ni utk recover scar becoz of ciken pox or any parut mcm accident ke, so mcm mimi kn ade parut jerawat, boleh try ble cream dia yg 3000 i.u. tu. tp slalu nye parut ni mmg ssh sket nak ilang.

nur aleeya said...

sy dh pakai cosmoderm tea tree moisturizer. x de ape2 mslh tp rasa x selesa. rasa mcm heavy je kt muka. so, stick with clinelle je. huhu