Klik!!!

Wednesday, March 27, 2013

MEET MY BFF @ FULL HOUSE




Assalamualaikum semua...lme bonar x hapdate blog...kebizian melanda and minggu ni aku pnt btol...blk kampung and mcm2 bende nk kne setel and pikir.....yg plg pnt ble pk bnde2 yg x setel2 ni...haaa...


So ini cite 2 minggu lps yg bru bole share arini...ish3...awat ler lmbt sgt nk share ni...hehehe...


Ini pon kebetulan sbnrnye...ttbe dpt taw aimi trun KL sbb kenduri sedara dia...n ak pon ajak jmp...so plan nk pg Wangsa Walk sbb miss i-me x pnh smpi lg kt situ....so haruslah ak membawa beliau berjln2 area situ kan...tp awal2 da mention yg Wangsa Walk ni x delah bes sgt utk shopping2 ni...better OU lg. 


Disebabkn kami semua x lunch lg and akmal dok ckp " lapar...lapar...kita lapar la..." adehlaa, cecepat cari makanan...


Then ktorg lunch dkt Full House. Jom layan piccas!

















Okay! tu je cite terbaru...jmpe next entry k...Salam!



Sunday, March 17, 2013

HAPPY BIRTHDAY MY LITTLE BRO!

Assalamualaikum semua...salam ptg ahad...ekekeke...da ptg rupenye...esok da kje...malehnyeeeeeee


Ni pon Br blek merendek2 dgn akmal td...


Okay semua...my little bro da 7 thn...Birthday boy lahir 13 March 2013 (13.3.13) cantik kn tarikhhhh...ekekeke...ade ke org kawen time tarikh ni? sbb time ni weekdays kotttt...hahaha...ececece...ckp pasal kawen plak...tuan empunye badan bile lg? hik3...



Sebagai kakak yg syg sgt kat adiknye ni...angah dia pon blnje la kepci and kek...Akmal mmg antu kepci...kalau bole atok kepci tu pon dia nk mkn...HAHAHA...



 Kek skrg advance...siap ade kete park atas kek...angry bird plak terlps dr sangkar...whoottt...whoottt...ko ado? hehehe





 Bday boy hepi dpt kek n kepci! oh yeah~






Last posing...ekekeke...mata boolllaaatttt~






Owh....yg ni angah akmal yg baik ati blnje kepci and kek...hik3...nk ler intepreeemmmm jugekkk...

Wednesday, March 13, 2013

LAGU OF THE DAY : MANGLO BAND - SANG PENUNTUN HATI



Assalamualaikum semua...arini nk share lagu yg tgh popular dlm drama Hanya Padamu, setiap Jumaat pkol 9 mlm kt TV3 tu...first time dgr tros suke...suke... dan suke...ekekekekeke....korg tgk tak cite tu? ke aku sorg je yg layan cite tu...hik3...


Bes wooo cite tu...sbb kekadang ade romantik...suspen...sedih...semua adelah...cukup semua rencah. Kalau yg tak tgk lg tu bole la start tgk...tp da banyak episod ditayangkan...takpeeee....TONTON kn adooooo...hee~


Moh kt dgr lagu ni...



Tuesday, March 12, 2013

REVIEW MOVIE : JACK AND THE GIANT SLAYER



Okay...lps abes tgk TOGP...sambung plak tgk cite Jack & The Giant Slayer (JTGS)...ooo...bes giler cite ni...tp hodoh btol giant2 dlm ni...geli pon ade...diorg mmg pengotor giler la..eeeuuuwwwww...


So cite same mcm cite Jack yg kt pnh bace buku cite dlu...tp ade adventurous sket....eh...bkn sket....BANYAKKKK...sonok giler tgk cite ni.. Jom tgk trailer JTGS....





Okay...da tgk kn trailerrrr.....best knnnnn...ak bg 4.5/5. Sape yg x tgk lg....g tgk cpt2 k..BAI!

Sunday, March 10, 2013

REVIEW MOVIE : THE OZ GREAT AND POWERFUL

Assalamualaikum semua....


Oh yeah~ Arini ak bermovie marathon lg...bes nyeeeee...plus arini ari cuti wanita aku kan...lg la sonok...mmg straight tgk 2 movie.





So back to the title, ktorg tgk cite The Oz Great and Powerful (TOGP). Ohhhh...mmg GREAT! hahaha...puas sgt2 tgk cite ni. Cite ala2 mcm alice in the wonderland tp TOGP ni lg best and byk humor dlm movie ni. 


Cite pasal si Oz ni( bkn abg os ehem2 tu ye) yg merupakan ahli silap mata. Pandai mengayat wanita, sweet talker, selfish and conman!


Si Oz ni ahli silap mata tahap sarkas je...kirenye dia tak delah hebat sgt...dah kata ahli silap matakan, kalau mata kita salah pndg je benda tu jd magic, padahal tak pon. 


Bila tembelang si Oz ni pecah, dia nak larikan diri dari org2 yg mmg marah kt Oz ni, Oz cpt2 naik belon udara panas and konon2 nye rse selamat la tu kn dpt nek belon udara panas tu.


Padahal, dia tak taw yg masa tu tgh ade ribut putir beliung tu. Tp time ni da terlambat and belon dia pon da termasuk sekali dlm ribut tu...


Ble da reda...si Oz ni tercampak ke satu lembah yang penuh cantik and fantasy...Aku suke sgt tgk cite ni sbb colorful. Ekekekeke...cm budak2 plak aku ni...padahal da tua. hik3


Pastu dia jmpe dgn Theodora (Mila Kunis) and dia pon start la skil mengayat dia tu kn...ekekeke...mmg cornman btol la Oz ni...geram plak aku.


Theodora ni ahli sihir yg pada mulanya baik, tp bertukar jd jahat bile dia taw yg Oz tak suke pon kat dia. Dia jd marah and mintak kakak dia bg jampi utk tukar dia jd jahat. Bese la, bila cinta kita ditolak and dipermainkan...mesti nk revenge balik kannnnnn....ekekekeke...


So, pada awlnye Oz ni dpt taw yg negara Oz ni...(negara ni mmg name dia Oz okay!) dilanda masalah and sering diganggu oleh ahli sihir jahat. Oz ingtkn akak si Theodora ni baik....upenye dia la dalang n sanggup fitnah org lain sbb nk jd raja kt situ. Dia ckp Glinda ni ahli sihir jht, padahal dia yg jht tahap infiniti. 


So Oz ni kekonon jd hero la...sbb ramalan ayah Glinda ni ckp nnt ade org yg nme dia ade word 'Oz' akan dtg sebagai ahli sihir lelaki yg baik yg akan menolong mereka membebaskan diri drpd ahli sihir jht. 


Dari cni la start journey Oz ni dlm misi untuk melawan ahli sihir jahat. Bes sgt2 and kdg2 kelakar pon ade sbb Oz ni kn sweet talker, penipu plak tu..mmg terhibur abes la. So korg kne tgk cite ni...bawak la anak2 or adek2 tgk...mmg bes! Aku bagi 4.5/5 lps tgk cite ni. Thumbs up!

Moh kt layan trailer TOGP 






Friday, March 08, 2013

MAKAN-MAKAN AND CELEBRATE BIRTHDAY =)



Assalam semua...kejadian berlaku pada minggu lepas...ari jumaat...tp Jumaat ni br nak hapdet..ekekeke...bese la...aku kn suke peram cite...dr tak masak jd masak..dari muda jd tua..hik3...


Btw, celebrate bday sape ek? ecece...nk bgtw.... yg thn ni genap la umo aku yg ke 25 thn...da suku abad rupenye aku ni... So 25 Feb ritu my birthday! Oh yeah~


Jom layan piccas...kje aku pe lg...snap pic jelah...hik3...tp mse ni, celebrate bday Kak Ida, Kak Wan and Haziq sekali...




Makan Texas...rse lbey krg Kepci jgk..hehehe...



 Secret recipe...pnh dgn hazel nuts




Ini isi dalam kotak Texas..dap2...
 



  Kak Jehan rancak berborak...ekekeke




Suke nye kak Ida...hehehe

 

En Zali n Haziq..



Okay...sesi potong kek..semua dah x sbr nak mkn...ekekeke...x caya cube tgk pic...x sbr nyeeeeeee...hehehe


Okay!

Itu je cite utk arini. Selamat berhujung minggu!=)


Wednesday, March 06, 2013

LAGU OF THE DAY : ASFAN - TAK CUBA KEMBALI






Morning guys! skrg ni setiap ari rabu aku akan wat segmen "Lagu of the day" hahaha...org len wat wordless wed, aku wat lain sket..

Chill yaww~

Monday, March 04, 2013

SEHARIAN BERJALAN-JALAN...WINK2~



Assalamualaikum semua..Mcm mne weekend korg? enjoy x? aku pon enjoy sgt2...even byk perkara yg x diduga berlaku..


So back to the title...smlm mcm bese...pg2 pg gym...and lps tu pikok ajak follow parent dia g tg karang...beli ikan! oh yeah...aku bab shopping brg dapur ni mmg feveret. hehehe..Kekadang xde duit pon still nk bli jgk sbb suke tgk peti ais kt umh tu full..wakakaka...



Oh...akmal tak ikut plak time ni...kalau tak mesti best...sbb dia penyeri..hehehe...naseb ade adek kecik...kalo tak terpaksa la aku kawen cepat2..(erk...terpakse? ape2 jelah...ahaha)


Gerak dlm 12.30 tghri mcm tu...smpi dlm 45 minit after that. Ikut LATAR je...smooth n tak banyak kete..mase sampai kami solat zohor dulu dkt masjid berdekatan dgn kedai makan ni...







Npe kami plh solat kt cni? sbb lps solat boleh mencekik kt kedai makan ni nnt...hahaha..sng kn? x pyh pusing2 cari kedai. Lgpon abah pikok ckp kedai ni terbaik mee udang banjir dia..yeke terbaik...jom tgk....





Aah la terbaik...smpi licin mee2 ak dlm mangkuk tu..udang ak ade dlm 7 ekor gitu..banyak knnnnnnnnnnnnnn...ni bkn banjir..ni lautan udang name nye...ekekeke....Rse mcm mee rebus. Tp mmg puas ati...Jom tgk menu2 yg lain..





Lps mkn ktorg troskan perjalanan untuk misi utama kita. Aha! mule2 pg tmpt org melayu yg jual ikan...tp syg nye ikan tak banyak n nk tggu nelayan dtg pon ptg mcm tu...so bli je ape yg ade...Tak memborong sgt...So we decided utk pg tmpt lg satu, tp yg tu cina yg jual.



Kat cni mcm2 ado...rambang mata...ikan sebesar2 alam pon ado...nasib ikan jaws ngn paus xdo...kalau tak aku org pertama nak amek gambar ngn diorg...ekkekeke...






Ni kerang bulu...ekekeke...ingt korg je ke ade bulu..kerang pon ado taw



gigih menyiang ikan tuke. (pari saiz kecik)









Ce cari mne ikan dlm bekas ni...ekekeke


Mcm2 beli kt cni...mak pikok blnje ak mcm2...makaseh mak n abah pikok...aku da anggap mcm famili sndr...




Pastu b4 blek kami singgah makan kt Cendol Durian Borhan..tp ak x mkn yg durian pny...ak mkn cendol jagung. All time feveret. Pic lpe nk tgkp...sbb ak mkn dgn rakusnye...panas btol cuaca time tu...tu yg laju je dpt bende sejuk...hik3.



Then mse nk gerak blek...ttbe rse bunyi kete pakcik len mcm...ckp ngn pikok..ni bunyi ape..rse bkn bunyi kotak ikan...pastu benti kete kt tepi...tayar kne msk paku yg besar giler tu...abes la nyawa si tayar..smpi lunyai tayar tu sbb mse sedar tu da agk jauh dr tmpt kejadian...n bgs jgk kami sedar lmbt sbb time sedar tu dkt ngn kedai tayar. Oh yeah!



Lme jgk nk tggu tukar tayar...n pakcik tros beli 2 tayar baru ltk kt depan. Costly Rm180 each. Ok kan? sekali ngn upah. So da tkr...tros blek umh...Mse ni ak ngn pikok membuta tak hengat...naseb aku tido xdo nganga2...HAHAHAHA. 


Okay...cite ni x abes kt cni lg taw...smpi umh dlm kol 6 ptg...solat asar, n lps tu ktorg troskan misi utk ke JJ...Oh yeah lagi! hahaha...sonoknye ade member sales...15% gitu...So ape lg...grablah idaman hati yg tlh diusha2 dr aritu...




So mood utk hari sabtu smlm sgt la Satisfaction! hahaha...tp untuk Ahad rini...i feel so down..YaAllah please give me a strength to facing all this things...Amin..

Sunday, March 03, 2013

HEARTBROKEN =(






Mood : Awan mendung kelabu sedang berarak dalam hidup ku...Ya Allah padamu aku berserah...Kau kuatkan la semangat dan iman ku...Bantu lah hambu-Mu ini Ya Rabb

Friday, March 01, 2013

TEA TIME @ RESTORAN UPIN IPIN




Assalamualaikum semua. Salam jumaat. Mulakan ari ni dengannnnn menengok pic2 makanan yg tak berapa nak banyak ni...ekekekeke...


Pg lepak kt cni ari ahad ritu...lps anta rombongan meminang abg pikok..so ternampak la restoran upin ipin ni...dr aritu lg nk try since nmpk restoran ni kt tmn melati. tp tak ter try plak..


Yg ktorg pg ni dkt bandr tasik sri permaisuri...lps anta kazens2 pikok balik...ktorg singgah minum jap...tp bkn minum saje yg di order...mcm2 lg..ekekeke...dasar kuat mkn...




 Ni pikok pnye..




 Ni ainipin pny..ekeke...lupe plak nk kaco air ni...abes jd 3 bahagian




Ni side dish...yg lompong tu ade nugget...tp da abes dimakan oleh kami berdua. hik3

 



Mee goreng mamak...perghh...sedap giler...rse da mcm char kueh teow..ni pikok order...jom2 tgk ak order ape...aku orderrrr


v

v

v

v

v

v

v


v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


v


Cheese baked macaroni...Taddaaa





Smpi skrg aku tak percaya aku order bende ni...sbb ni adalah makanan utk kid meals...whooaaa....dah knp aku ni nk mkn makanan budak2...last2 aku tak abes...tapau bawak blk umh..


So sape2 yg ade anak or adik kecik tu boleh la pg sni..environment mmg okay sgt...plus boleh bli souvenir upin ipin kalau sape yg addict ngn kartun ni...


Okay kesayangan...bai!