Klik!!!

Monday, March 04, 2013

SEHARIAN BERJALAN-JALAN...WINK2~



Assalamualaikum semua..Mcm mne weekend korg? enjoy x? aku pon enjoy sgt2...even byk perkara yg x diduga berlaku..


So back to the title...smlm mcm bese...pg2 pg gym...and lps tu pikok ajak follow parent dia g tg karang...beli ikan! oh yeah...aku bab shopping brg dapur ni mmg feveret. hehehe..Kekadang xde duit pon still nk bli jgk sbb suke tgk peti ais kt umh tu full..wakakaka...



Oh...akmal tak ikut plak time ni...kalau tak mesti best...sbb dia penyeri..hehehe...naseb ade adek kecik...kalo tak terpaksa la aku kawen cepat2..(erk...terpakse? ape2 jelah...ahaha)


Gerak dlm 12.30 tghri mcm tu...smpi dlm 45 minit after that. Ikut LATAR je...smooth n tak banyak kete..mase sampai kami solat zohor dulu dkt masjid berdekatan dgn kedai makan ni...







Npe kami plh solat kt cni? sbb lps solat boleh mencekik kt kedai makan ni nnt...hahaha..sng kn? x pyh pusing2 cari kedai. Lgpon abah pikok ckp kedai ni terbaik mee udang banjir dia..yeke terbaik...jom tgk....





Aah la terbaik...smpi licin mee2 ak dlm mangkuk tu..udang ak ade dlm 7 ekor gitu..banyak knnnnnnnnnnnnnn...ni bkn banjir..ni lautan udang name nye...ekekeke....Rse mcm mee rebus. Tp mmg puas ati...Jom tgk menu2 yg lain..





Lps mkn ktorg troskan perjalanan untuk misi utama kita. Aha! mule2 pg tmpt org melayu yg jual ikan...tp syg nye ikan tak banyak n nk tggu nelayan dtg pon ptg mcm tu...so bli je ape yg ade...Tak memborong sgt...So we decided utk pg tmpt lg satu, tp yg tu cina yg jual.



Kat cni mcm2 ado...rambang mata...ikan sebesar2 alam pon ado...nasib ikan jaws ngn paus xdo...kalau tak aku org pertama nak amek gambar ngn diorg...ekkekeke...






Ni kerang bulu...ekekeke...ingt korg je ke ade bulu..kerang pon ado taw



gigih menyiang ikan tuke. (pari saiz kecik)









Ce cari mne ikan dlm bekas ni...ekekeke


Mcm2 beli kt cni...mak pikok blnje ak mcm2...makaseh mak n abah pikok...aku da anggap mcm famili sndr...




Pastu b4 blek kami singgah makan kt Cendol Durian Borhan..tp ak x mkn yg durian pny...ak mkn cendol jagung. All time feveret. Pic lpe nk tgkp...sbb ak mkn dgn rakusnye...panas btol cuaca time tu...tu yg laju je dpt bende sejuk...hik3.



Then mse nk gerak blek...ttbe rse bunyi kete pakcik len mcm...ckp ngn pikok..ni bunyi ape..rse bkn bunyi kotak ikan...pastu benti kete kt tepi...tayar kne msk paku yg besar giler tu...abes la nyawa si tayar..smpi lunyai tayar tu sbb mse sedar tu da agk jauh dr tmpt kejadian...n bgs jgk kami sedar lmbt sbb time sedar tu dkt ngn kedai tayar. Oh yeah!



Lme jgk nk tggu tukar tayar...n pakcik tros beli 2 tayar baru ltk kt depan. Costly Rm180 each. Ok kan? sekali ngn upah. So da tkr...tros blek umh...Mse ni ak ngn pikok membuta tak hengat...naseb aku tido xdo nganga2...HAHAHAHA. 


Okay...cite ni x abes kt cni lg taw...smpi umh dlm kol 6 ptg...solat asar, n lps tu ktorg troskan misi utk ke JJ...Oh yeah lagi! hahaha...sonoknye ade member sales...15% gitu...So ape lg...grablah idaman hati yg tlh diusha2 dr aritu...




So mood utk hari sabtu smlm sgt la Satisfaction! hahaha...tp untuk Ahad rini...i feel so down..YaAllah please give me a strength to facing all this things...Amin..

No comments: