Klik!!!

Friday, May 31, 2013

Dating Dengan Miss I-me~



Hye semua, Assalamualaikum, salam jumaat...


Bnde ni dah lme jadi...tp mcm bese la, ble free bru dpt update. Cuti sekolah la katakan, even budak sekolah je yg cuti...aku pon nk le cuti jugak...ekekekeke...


Dating ngn cik i-me ni mse dia dtg KL, wedding linda ritu, blek dr wedding, bawak aimi blek umah jap, pastu ptg tu ktorg pg KL Festival City, lgpon aku pon x pnh pegi, so same2 la jadi first timer kan.


Activity kat sane....ktorg jln2, window shopping pastu ape lg, msuk Superstar, karok la ape lg. hik3


Then aimi request nak mkn kt Kg Baru. Hok aloh, aku ni nama je dok KL, tp jln kt KL tu mne aku taw, muahahaha...tp demi aimi, aku gagahkan jugek cari Kg Baru tu. Sesat jgn cakap la...hahahaha...bape kali lalu jalan yg same. Dah le Kg Baru tu jalan dia pening. Sampai da surrender la kn nk cri kedai makan aimi nk tu...ttbe da nk kua dr kg baru tu...nmpk plak kedai makan tu kt tepi jalan. Selalu cm tu taw. Aku tahu Allah tak penah hampakan hamba2 nye yg telah berusaha...betul tak? hihi




Nama restoren SUKHUMVIT. Before datang tu ktorg gugel dulu nama restoren ni tapi yg banyak kuar nama restoren ni nama tempat kt Thailand,  So myb nme restoren diambil sempena dengan nama tmpt kt Thai.


To Aimi Rasyidah, Tq miss i-me spend time ngn i. Bes sgt2...aku pon da cam jakun dapat tgk KL mlm2....cantik wooo....nape aku jakun, aku tak penah kua mlm, bahaya mak aku kata. ekekekeke. Ok bai!

Wednesday, May 22, 2013

LAGU OF THE DAY : ASTRID - MENDUA







Ku tak habis fikir kurangku dimana
kau tega melepaskan aku
jauh ku menatap namun terlalu jauh
imajinasiku terberai

terdiam aku beku tanpamu
dimanakah letak hatimu

kau putuskan tuk mendua
dengan dia di belakangku
padahal ku pilih kamu
jadi cinta terakhir

ku tak habis kurangku dimana
kau tega melepaskan aku
jauh ku menatap namun terlalu jauh
imajinasiku terberai

terdiam aku beku tanpamu
dimanakah letak hatimu

kau putuskan tuk mendua
dengan dia di belakangku
padahal ku pilih kamu
jadi cinta terakhir

kau putuskan tuk mendua
dengan dia di belakangku
padahal ku pilih kamu
jadi cinta terakhir

kau putuskan tuk mendua
dengan dia di belakangku
padahal ku pilih kamu
jadi cinta terakhir, jadi cinta terakhir


Bile sedih nyanyi lagu ni...nononono...xmo sedih2 cik ain, Allah always with me, fighting!

Monday, May 20, 2013

My beloved Kak Ida Wedding!



Assalamualaikum readers! sekali 3 entry aku post arini, bese la, usb cable tertggl, so arini baru dapat update.


My beloved kak ida da selamat pon bernikah dgn abg fairuz 27 hb April, me and officemate datang time nikah and sanding, see...how strong our relationship! tapi pic dapat tgkp time nikah je, time sanding x dpt nk tgkp sbb ujan lebat plus location kat taman tasik titiwangsa. Eh, dpt tgkp satu, mse pengantin tgh bersanding kt ats pelamin, so smpt jugek la cik ain snap pic even tgh ujan time tu. 




Kak Ida n hubby





Ni kak chik, kakak kpd kak ida, sonang kn...skali 2 pengantin bersanding....jimat kos!







Us! During solemnization kak ida.  y y y i look so chubbyyyyy... mybe after this i've to think 100 times or maybe more than that before i'm wearing a shawl. My face become super duper gemookkkksssssss...x suke x suke. Actually aku mmg gemokkss pon. Muahahahaha...


To Kak Ida, Wishing you a happy marriage, and hoping that your life together will be rich, in joy and love. Muaahhh3

Linda Kawen Woi!



She's, friend of mine mse same2 study uitm, dip and degree,  kwn gembira, sedih, karoke, wayang, teman i driving time blek KL or melaka, kwn gaduh, gurau, merepek2 ( u know what i mean linda) kah3. and Now she's married! how time flies!


To linda, Selamat pengantin baru, akhirnye cinta my space ko berakhir ke jinjang pelamin, jangan noti2 lagi, doakan aku and aimi plak menyusul lps ni..Sayang kau ketat2!




Wishing Love, Luck, and Happiness is always beside two of you forever, heartly congratulations to your wedding my friend

Happy Mother's Day Mak!





Assalamualaikum semua, 

I know its been late but still want to wish Selamat Hari Ibu to my lovely mak, Noor Azizah Aman, you are the best mum in the world, No words can describe how much i love you, you are my mum, my friend, and sometimes my tempat bertekak...ekekeke..


Btw, for this time, i've already ordered red velvet cake to celebrate together with my sibling! jom tengokkkkk




Cantik tak kak ton hias...muahahahaha...yg atas tu aku yg buat...yg lain semua adik2 yg tambah...dasyat kn ktorg...hahahaha. Cake sgt sedap! puas ati sesangat. ok bai!



Thursday, May 09, 2013

LAGU OF THE DAY : FIRMAN - KEHILANGAN






Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Takkan ku sia-siakan kamu lagi.

p/s : bese la, da xde baru nak meroyan...time ade x nk plak appreciate..

Monday, May 06, 2013

RESEPI : MUFFIN JAGUNG KUKUS






Bahan A

2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh garam


Bahan B

1 cawan jagung krim di dalam tin
1 cawan minyak masak ( macam aku, x gne semua, adjust2 ikut adunan)
1 cawan gula pasir
1 biji telur


Cara Membuat

1) Ayak bahan A dan gaulkan dgn garam.
2) Masukkan bahan B dan kacau rata
3) Masukkan ke dalam acuan kertas yang sudah diletakkan di dalam acuan pengukus
4) Panaskan kukusan sehingga mendidih
5) Kukuskan selama 25 hingga 30 minit dengan api yang besar
6) Sedia dihidangkan


# api kena besar taw kalau tak muffin korg x masak, unless korg nak kukus selama 1 jam...ekekeke

# Resepi diambil dari buku 1 hari 1 resepi =)

5 May 2013 #Election Day #muffin jagung kukus #1 Hari 1 Resepi




Assalamualaikum semua,


Hari ini warga Selangor cuti. Oh yeah!


Korg cuti tak? ke kne kje? ke amek annual leave? hehehehe


So cuti arini disebabkan peristiwa semalam.. PRU 13. Pakatan Rakyat sekali lg mengekalkan tampok pemerintahan nya di Selangor ni. Diharapkan PR dpt memberikan yang terbaik utk warga Selangor.


Awal pg lg aku da bangun. Semangat taw i nk g mengundi, lgpon mls nk pg time matahari da mencanak atas kepala...nk bersesak-sesak lg...x kuasa den.


Ni pic yg sempat aku amek slps menunaikan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia. 





 Tak ramai org lg time ni...around 8 a.m. cuaca pon bagus...









Jari Cik Ainipin...ekekeke...biru sudahhhh...



Setel je mengundi, blek umah...tros nak buat muffin jagung kukus. Bahan2 dah ready dr smlm lg...wakakaka...smgt btol...


next entry aku share resepi...ni share piccas dlu...hehehehe



 B4 n after...ekekeke


 Berasap2 gitu...fresh from steamer

Okay, tggu next entry utk resepi muffin ni. =)

Wednesday, May 01, 2013

1st May #labor day#PWTC#book fair




 Assalamualaikum semua..


Selamat hari Pekerja kepada mereka yang bekerja, tak kesah la kje gomen ke, private ke...mahu pon yg bekerja sendiri...Happy Labor Day! whoot...whoot :D


So activity arini ialah....Misi Mencari Buku!


Ape lg...ke PWTC la kami ( kami merujuk kepada : Cik ain, Pikok and my sister, mira)


Ya ampunnnn...gerak pkol 9.30 mcm tu...nk smpi PWTC yg sepatutnye setengah jam boleh sampai...pkol 11 baru sampai sane...jemmmm yg amat....



Setel menempuh jalan jem...nk cri parking plak...nk parking dlm PWTC...mmg x dapek la...full! kne la cri parking yg dkt2 area situ...naseb ado...RM 3 per entry... mane2 yg sesuke ati parking sepah2 kete tu...mmg dapat surat cinta la dgn DBKL...huk3


Ble masuk je PWTC...ha kauuuu...padat mcm tin sardinnnnnnn...semampat2 manusia dlm tu...Help me...CPR please...ekekeke...naseb ler cik ain tggi org nye...dapek la menghirup udara yg x bp nak segar, sbb udara da dicemari dgn bau ketiak org ramai...upsss! hik3


Tak dpt nak jalan, nak tawaf byk kali book fair ni sbb mmg tak bole nak jalan...takde ruang kot...adeh la...next time kena buat jalan sehala...so takde la bertembung dengan orang yg nak masuk..nak keluar...poning2.


Ini je hasil tangkapan untuk book fair kali ini 









Buku 1 HARI 1 RESEPI....Most wanted yooo! hahaha..i got it...for my own satisfaction! n i bought it for two...one for me..one for kak jehan...tak sabar nak explore buku resepi ni...jgn tak masak sudah la...sonok bace je...praktiknye tak...ekekeke...

Okay, tu je cite arini...Bye2