Klik!!!

Tuesday, July 09, 2013

SHOW OFF PIC MAKANAN SEBELUM NAK PUASA ESOK...WEE~



Assalamualaikum semua!

Lme tak update blog. Nak ikutkn hari2 aku jengah blog aku ni tp as a visitor, not as an owner. Sebab aku akan klik blog2 gosip yg ade kat tepi blog aku tuh (hik3, suke nau baca kesah2 artis ni)


Ok, finish about it, and now Ramadan Kareem is coming. I'm super duper missed this fasting month. Alhamdullilah, still get a chance to meet and dating with him. Azam aku masa bulan pose ni.... nak kurus la beb...agagagagaga...PASTU NAK PUASA PENUH...BOLE TAK? kah3


Disebabkan esok da start puasa, hari ini aku nak upload pic makanan sdp2 utk tatapan anda semua, hahahaha...jgn ckp aku kejam ok, cik ain tak kejam, inikan plak hipokrit dan tikam belakang. I'M NOT!


Dah2...jom tgk pic :D




 Sape penah makan ni? angkat hidung memasing. hak3.. Nampak sedap kan? tp mmg sedap okay! ni nama dia choco and strawberry melty. Mmg melt dlm mulut2 korg...pastikan korg smpn dlm fridge, n mkn sejuk2...mmg terbaik!




 Ok, nk buek pengakuan ni, I'm the first timer makan cream puff and mix crepe ( ade flavor durian, lemon and oreo) MasyaAllah, im so in love with them. So delicious and tak manis sangat. I like!




 


Yg ni plak pavlova and red velvet cup cakes, saje order utk makan2 dgn opismate. Pavlova sedap, red velvet cupcakes marvelous. Mak aku suke btol dgn red velvet tu. Kotak dia pon cantik, bole buat gift utk kekawan yg tunang ke, gift utk dri sendri ke...kah3


Nak taw kat mana aku order ketiga2 pic makanan ni. Semua nye aku order dari kak ila, kalau sape2 teringin nak makan, boleh la order kat kak ila, bole cari kt FB "Durian Crepe Pinggiran Batu Caves"  Gerenti sedap!





Next! g makan kt Mahattan Fish Market. Sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeee






Harap2 puasa kali ni cuaca baik2 saje...kalau panas, mesti teringin nak ice cream. hik3.






Ni masa kt kampung, balik tampin. Ktorg adik beradek n ibu g makan kt Domino's. Macam aku, prefer more on Domino's compared Pizza Hut. Pastu ni first time makan kt situ, selalu delivery je. Nikmat nye Tuhan saja yg taw.... sedap berganda2 sbb fresh from oven kan...kah3..






Okay last pic ni farewell utk aku, my boss treat. We all makan kat House of Nasi Kerabu, Prima Sri Gombak. Aku ade tgk kedai ni masuk dlm JJCM, siap wat demo nk buat nasi kerabu, The best part of it, resepi nasi kerabu adelah rahsia, ciittt...bek x pyh tnjk bnde yg da siap, tggu nak campak msk dlm kuali je. Aiyaakk!

Nasi kerabu was okay, bubur jagung mmg sedap berlemak2 lemak dan lemak. mmg likat santan dia.  Next time bole dtg makan lg kat cni.



Okay, tu je pic yg larat aku nak upload, banyak lg yg lain tp x terupload plak. hik3. Last but not least,To all my Muslim friends out there, Happy fasting guys, May this Ramadan brings more barakah and rahmat to us. Amin.


Till we meet again. xoxo~

No comments: