Klik!!!

Thursday, November 13, 2014

Holla =)






Assalamualaikum semua,

Lamanye tak celoteh kt sini, almost a year. Tetibe je arini rase nak menaip. Bukan buang tebiat, tp lebih kepada mengisi masa lapang, lol! (lapang la sgt kan, ni pon sbb dpt mc lps treatment td) but surely i'm miss my blog so much. Even i'm not writing about myself here, but i always visit my own blog, mne taw ade secret admirer msj ke...(ni kelakar, jgn nak perasan cik ain)

2014 nak abes da, tp rsenye banyak lagi benda yg tak tertunai. Azam nak kurus? tu azam dari form 5 sampai la ni tak buat2. Lol. Ingat da keje boleh la buang lemak2 mase zaman study dulu, nmpk nye mmg payah n degil yg amat, lg2 ak stay ngn family. Kalau mak ak x masak, ak masak sendiri. Agak2 ngidam nak makan kek, aku baking sendiri, nk cookies ak buat sendiri. My passion is all about cooking and baking. No doubt!

Tapi ade satu bende yang aku x plan pon nak buat tahun ni. What is that? Cik ain berjaya buat loan bank utk beli umah. Kata penting kt sini BUAT LOAN okayyyy, menambah lg loan ak yg mmg sedia byk tu. Dgn ptptn lg, tp ak x bole ignore pasal ptptn ni, sbb kt berhutang kn, x kn x byr plak. Masa nak amek tu da sain agreement bagai, da dpt duit pastu bile da abes study kene la byr balik. Jgn la buat x taw. Mana kwn2 aku yg x start byr ptptn tu moh la kt byr, x byr byk, sket2 pon jd.

Bile da keje, gaji pon boleh la dikatakan stable, ak x teringin langsung nak beli kete. I'm an auditor and i know that motor vehicle ni is one of our asset. Tp kne taw kete jgk byk expenses2 lain yg nk kne tanggung. Its like u hv to finance ur car, surely not as income, instead u have to pay monthly and other expenses. Nasihat ak pada yg nak beli kete, beli kete x slh tp beli la yg kt mampu. mampu tu bkn dari segi monthly payment tp kne get ready unexpected cost utk kete.

Alhamdulillah, semua nye baik2 je smpi arini, too many story too tell but enough said that byk yg manis dari yg pahit. Bile kt hilang sesuatu Allah akan gantikan sesuatu yg lg baik. Always have faith with Him. Allahuakbar..


My feveret song, time suke ke time sedih ke aku suke dgr ,time nk pg bersiram pon ak dengar...mybe sebab rentak dia yg catchy kot. Kalau time happy dengar rse berbunga2, time sedih dgr bole bg happy sket hati. Lol. aku di sini duduk manis menantimu...lalalalala

Saturday, January 11, 2014

FAMILY DAY HJ AMAN~





Mmg enjoy habes and mission accomplished. Mastermind adib n the rest yg cousin2 ni plan the family day. Disebabkn we all plan a month before so x byk choice tmpt yg kt nk plh. For the first time we choice the nearest place sbb mostly family came from KL and tampin so kt plh PD. 


Even PD byk hotel, resort, apartment and etc, byk yg da full . Kalau boleh kami nk la satu family satu umh. Mcm aku ni dgn famili along aku lg, atleast kne cri apartment yg ade 2 or 3 bilik. Last2 yg available COCOBAY RESORT. Omg, sape2 yg nk cri tmpt honeymoon tu mmg ak x recommend la ddk kt situ. Kalau korg just nk buat tmpt utk tdo, ok la. Facilities semua hancur. Aku rse mcm msk umh yg x di maintain.


Lupekan pasal apartment tu. So event ni 2 ari satu mlm. Mlm tu kami buat BBQ, da arrange famili ni bwk ape, mcm famili ak kne readykan brg2 utk BBQ. 


Esok nye kami bersukaneka kt teluk kemang..mmg heaven and semuanye bg kerjasama yg sgt bgs. Next year bole buat lg! 


 Time ni semua da setel, bergmbr lps pnt bersukaneka..



Haha, kami bkn juara tp ade kami kesah...tp, thn ni kt kasi menang

 

ni kt dpn apartment, nme apartment x pntg msk dlm pic, yg pntg org2 dlm pic ni...gituuu

 

 Aku memula nk la nek banana boat ni, tp pk nnt kne campak dlm air, tros cancel nk join...bese la, i kn x suke main air..hik3


 Haha, spotted adam...excited nauuu :D

 
 Ok, ni le blue team yg menang, y bother y bother y bother...semua main tipu, eh? haha



Red team plak semua comel2...cuteness overload. Ko hado?? :p

 

Time ni nk start game yg first, pass getah tru straw...tangan x bole pgg getah tu...lawak giler ble tgk memasing dok pass getah tu...Epic woi!



Ade byk lg pic tp mls pulak nk upload...tp before smpi PD ritu, kami singgah muzium tentera kt PD. sape pnh pg? not bad jgk la, rse mcm nk pg perang2 plak nmpk kete kebal. Ade la jgk nmpk abg2 kebal dlm muzium tu. hehehe...







Yg plg excited ofkos la akmal, happy giler kot even cuaca panas yg amat.



  Sengih je budak kecik ni..hehe



 Haaa...yg ni dia x mampu nk sengih...muka tu mmg cuak giler...tp tiger ni mmg besar...aku rse ni real pny...dia awet kn.


Ok semua, nk msk tdo...esok smbg update lg..nite2~

ENTRY 2013 TP 2014 BRU NK HAPDEETTT...ceitt



Dasyat nau tajuk entry kali ni...ape plak x dasyat kn...cite da basi kot tp nk jgk update sbb ritu da jnji nk cite. eh, aku jnji ngn sape ni? (why bother why bother why bother) ahaks! pengaruh tgk masterchef la ni. Semua slh DIVA AA. Kau ado??


So last entry aku jnji nk update pasal dating ngn miss aimi. Mesti korg nk taw kn apesal la aku suke sgt dating ngn miss aimi ni, mcm la xdo org lain, atau pon... ko ni da knp dating ngn pompuan...hahaha.eh, actually miss aimi ni one of my best buddy taw! sape2 yg nak tackle miss aimi aku alu2 kn sbb miss aimi sgt la baik dan baik dan mmg baik la. 


Cube teka ktorg dating kt mne...ktorg dating kattttt...teeettt...hik3...actually aku pg mlke semata2 untuk celebrate bday miss aimi. Aimi, u better nanges skrg if u bce pengakuan berani mati i ni...hahaha. tp celebrate 1 week before sbb aku x free. bese la, ujg2 thn kn rmi nau yg nk kawen kn..


Kalau jmpe aimi aktiviti ktorg x lain x bkn...karok laaa...hahaha...best woo karok ngn aimi..ak rse mcm nyanyi dgn superstar je...x cye? hahaha...kne percaya ok...ktorg nyanyi superstar pon bole nanges dgr...wuwuwuwuwu :p





Aimi yg comel..hik3..time ni aimi tgh nyanyi lagu ape ntah..sje close up kt muke dia time tgh nyanyi ni..



Lupe plak nk bgtw, aku pg mlke dgn my partner...cm bese la...pikok kn..tp mse kua ngn aimi ni pikok stay kt hotel dgn mak dia..so ak kua berdua je dgn aimi...haish~ rindu nye kt mlke..rse mcm coconut shake dok memanggil ak la ni..



 
Ni la pikok...comel je...single lg...sape yg single jgk tu bole la hantar form. hik3



After karok, we are having our tea time and celebrate bday aimi kt secret recipe. Nyaman~



 Pic ni yg menipu ke...ke aku yg mmg kembang semamgkuk...ahhhh..y bother y bother y bother..




 Bday gurl...btw red velvet secret recipe sdp gilerrrrr...



Yg ni pon sebok nk bergmbr dgn kek...ekekeke.

 

Eh, dia ni lg..nmpk nau lapar sgt smpi pinggan pon nk mkn..wakakaka.


Ok, habes pasal bday treat, so just nk share pic mse raye aritu. Kami balik hari je sbb abah kje esok nye tu...tp still smpt nk bergambar dgn cousins and sedara2 kn. 








Jmpe lg...bai!