Klik!!!

Thursday, November 13, 2014

Holla =)






Assalamualaikum semua,

Lamanye tak celoteh kt sini, almost a year. Tetibe je arini rase nak menaip. Bukan buang tebiat, tp lebih kepada mengisi masa lapang, lol! (lapang la sgt kan, ni pon sbb dpt mc lps treatment td) but surely i'm miss my blog so much. Even i'm not writing about myself here, but i always visit my own blog, mne taw ade secret admirer msj ke...(ni kelakar, jgn nak perasan cik ain)

2014 nak abes da, tp rsenye banyak lagi benda yg tak tertunai. Azam nak kurus? tu azam dari form 5 sampai la ni tak buat2. Lol. Ingat da keje boleh la buang lemak2 mase zaman study dulu, nmpk nye mmg payah n degil yg amat, lg2 ak stay ngn family. Kalau mak ak x masak, ak masak sendiri. Agak2 ngidam nak makan kek, aku baking sendiri, nk cookies ak buat sendiri. My passion is all about cooking and baking. No doubt!

Tapi ade satu bende yang aku x plan pon nak buat tahun ni. What is that? Cik ain berjaya buat loan bank utk beli umah. Kata penting kt sini BUAT LOAN okayyyy, menambah lg loan ak yg mmg sedia byk tu. Dgn ptptn lg, tp ak x bole ignore pasal ptptn ni, sbb kt berhutang kn, x kn x byr plak. Masa nak amek tu da sain agreement bagai, da dpt duit pastu bile da abes study kene la byr balik. Jgn la buat x taw. Mana kwn2 aku yg x start byr ptptn tu moh la kt byr, x byr byk, sket2 pon jd.

Bile da keje, gaji pon boleh la dikatakan stable, ak x teringin langsung nak beli kete. I'm an auditor and i know that motor vehicle ni is one of our asset. Tp kne taw kete jgk byk expenses2 lain yg nk kne tanggung. Its like u hv to finance ur car, surely not as income, instead u have to pay monthly and other expenses. Nasihat ak pada yg nak beli kete, beli kete x slh tp beli la yg kt mampu. mampu tu bkn dari segi monthly payment tp kne get ready unexpected cost utk kete.

Alhamdulillah, semua nye baik2 je smpi arini, too many story too tell but enough said that byk yg manis dari yg pahit. Bile kt hilang sesuatu Allah akan gantikan sesuatu yg lg baik. Always have faith with Him. Allahuakbar..


My feveret song, time suke ke time sedih ke aku suke dgr ,time nk pg bersiram pon ak dengar...mybe sebab rentak dia yg catchy kot. Kalau time happy dengar rse berbunga2, time sedih dgr bole bg happy sket hati. Lol. aku di sini duduk manis menantimu...lalalalala